Diari digital d'Andorra Bondia
El president de la CEA, Gerard Cadena, en la sessió inaugural de la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana.
El president de la CEA, Gerard Cadena, en la sessió inaugural de la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana.

Una 13a Trobada Empresarial de rècord amb més de 4.000 assistents


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Més de 4.000 persones, entre el més de mig miler presencial i les més de 3.500 que van seguir l’esdeveniment de forma telemàtica, van participar en la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana de dilluns i dimarts passat, preludi de la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern de dimecres, fet que converteix la cita d’Andorra en la que ha aplegat més gent de totes les trobades que s’han portat a terme fins ara. De fet, la reunió empresarial que havia congregat més gent va ser la darrera realitzada el 2018 a la Antigua Guatemala, amb 1.200 participants.

Així ho han explicat aquesta tarda el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i fins dimarts passat president pro tempore del Consell d’Empresaris Iberoamericans (CEIB), Gerard Cadena, i el director gerent de l’entitat, Iago Andreu, en la compareixença per fer un balanç de la cita. 

Cadena, que ha assegurat sentir-se “orgullós” d’haver pogut presidir el CEIB i també de poder “organitzar un esdeveniment de talla mundial” a Andorra, ha admès que es tractava d’un “repte difícil” i que “no ho teníem fàcil” davant la situació d’incertesa provocada per la pandèmia de coronavirus, però ha deixat clar que “s’ha superat amb nota” el que ha qualificat com de “primer esdeveniment post-Covid”.

Així mateix, el president de la CEA, que ha precisat també que la trobada ha finalitzat “gairebé” amb un equilibri pressupostari, ja que els 300.000 euros de què es disposava “s’han cobert amb l’aportació dels patrocinadors”, ha destacat que moltes de les qüestions abordades en els diferents panells, com ara la innovació, la digitalització, la lluita contra el canvi climàtic, la col·laboració publicoprivada, l’impuls de l’arbitratge i la mediació o la igualtat de gènere, entre d’altres, eren temes que la CEA "ja treballava". A més, ha remarcat que s’ha aconseguit “amb escreix” l’objectiu de donar a conèixer, en aquest cas a la comunitat iberoamericana, Andorra també, més enllà del turisme i comerç, com un lloc d’“oportunitats de negoci” a través de tots els contactes directes que s’han fet.

Andreu ha detallat les xifres d’una cita en què es van fer disset hores d’emissió en directe, amb la participació de vint tècnics, i on es van aconseguir 3.500 participants virtuals i més de 27.000 visites a la web, amb la punta màxima el dilluns en el moment de la inauguració, amb més de 1.800 connexions simultànies, sobretot d’Espanya. A més, per seguir l’esdeveniment on van participar fins a 83 panelistes, hi havia 84 periodistes acreditats de 27 mitjans de comunicació.

Més de mil tests d’antigen i certificat ‘Covid-free’

El president de la Confederació Empresarial Andorrana ha incidit també en un dels aspectes “més rellevants” de la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana com és el protocol sanitari que s’ha hagut de seguir i que “s’ha complert perfectament”, tal com ha acreditat  l’auditoria externa portada a terme per AENOR”, que ha “certificat l’esdeveniment com a Covid-free”.

Així, Cadena, que ha recordat que a tots els participants se’ls demanava obligatòriament la presentació d’una prova PCR o TMA negativa, ha detallat que durant els dos dies de la Trobada Empresarial s’han portat a terme també més de mil tests d’antigen i que cap d’ells ha estat positiu. De fet, les acreditacions dels assistents comptaven amb un codi QR on un lector a l’entrada del Centre de Congressos permetia comprovar si el test era negatiu. A més, en el transcurs de la trobada es van repartir també fins a 1.000 mascaretes FFP2.

13a Trobada Empresarial
record
més
4.000
assistents

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte