Diari digital d'Andorra Bondia
Una autorització administrativa serà suficient per crear centres privats
Una autorització administrativa serà suficient per crear centres privats

Una autorització administrativa serà suficient per crear centres privats


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La creació d’institucions d’ensenyament superior privades es podrà fer únicament a través d’una autorització administrativa i ja no serà necessari que es creïn per llei com fins ara, segons preveu el projecte de llei de l’ensenyament superior aprovat ahir pel Govern.
Així ho va explicar ahir el titular d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, que va destacar que, amb aquesta modificació, es dona compliment al compromís que ell mateix havia adquirit amb els grups parlamentaris liberal i demòcrata en el sentit de simplificar el procés de creació d’aquestes institucions.
Així mateix, el ministre va destacar que el nou text, que un cop aprovat derogarà la Llei del 2008 d’ordenació de l’ensenyament superior, adequa aquest àmbit al marc de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, a la vegada que reforça el rol de qualitat.
A més, el projecte de llei,  tal com va avançar Jover en la seva compareixença davant la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, incideix en la necessitat de garantir l’accés a l’ensenyament superior i evitar qualsevol forma de discriminació, a la vegada que, en la línia de les disposicions de la la Llei de mesures urgents per a l’aplicació del conveni relatiu a les persones amb discapacitat, preveu la possibilitat de fer ajustaments dels processos pedagògics per facilitar el desenvolupament d’aquestes persones.
En paral·lel a aquest text, que preveu també que es puguin crear centres adscrits, el Govern va donar llum verda també al projecte de llei de la Universitat d’Andorra que, a diferència de la legislació vigent, s’ha volgut que tingui una llei pròpia per tal de modernitzar la institució i facilitar la seva evolució donant-li una major autonomia, segons va remarcar el ministre.
El text, que dota de més competències el rector i li allarga el mandat dels quatre als sis anys, preveu la creació d’un Consell de Qualitat que haurà de treballar conjuntament amb l’AQUA.
D’altra banda, Jover va informar que el Govern va aprovar també una modificació del  decret de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana perquè els estudiants del curs 2014-2015 puguin obtenir de manera automàtica el títol, en funció dels seus resultats. D’aquesta manera, es fa retroactiva la mesura que ja s’aplicava des del curs 2016-2017.

Convocatòria per fer fixes 19 places d’eventuals

En el marc del pla per anar reduint el nombre d’eventuals al departament, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, va anunciar ahir l’inici d’una nova convocatòria per cobrir fins a 19 places, amb l’objectiu que aquests llocs es puguin cobrir ja de cara al curs 2018-2019.
El ministre, que va recordar que el 2016 es van cobrir 19 places de les 20 que es van convocar i que enguany se n’han cobert 21 més, va explicar que el departament té, en aquests moments, un 22% de persones eventuals i que la voluntat del ministeri seria que “el 15% de la plantilla fos eventual”, de manera que “queda encara una mica de feina per fer”.
Pel que fa a les places de la nova convocatòria, 4 són per a professors de plàstica; 3, d’anglès; 2, de ciències naturals; 2, de música; 1, d’educació física; 3, de psicopedagog; i 4, de reforç de llengua anglesa.

autorització administrativa
suficient
centres privats

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte