Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió d’ahir entre l’executiu i els tres grups parlamentaris que li donen suport.
Un moment de la reunió d’ahir entre l’executiu i els tres grups parlamentaris que li donen suport.

Una comissió estudiarà com reduir el consum d’alcohol a la via pública


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals d'Andorra

Una comissió estudiarà les possibles accions a emprendre per tal de mirar de reduir el consum d’alcohol al carrer, especialment entre els menors d’edat. Així ho van acordar ahir els tres grups parlamentaris que donen suport a l’executiu –demòcrata, liberal i de Ciutadans Compromesos– en la reunió que van mantenir amb el cap de Govern, Xavier Espot, i amb bona part del seu gabinet ministerial.
La trobada, segons s’explica en un comunicat conjunt fet públic a la finalització d’aquesta, s’emmarca en l’acord de coalició de mantenir una comunicació fluïda i de treball conjunt entre el Govern i els grups parlamentaris que hi donen suport, i s’ha anat realitzant de forma quinzenal des de l’inici de la legislatura, amb l’objectiu d’ordenar l’acció legislativa i d’abordar qüestions d’actualitat, com és el cas del consum d’alcohol en zones no autoritzades durant les festes majors després dels incidents generats aquest estiu.
Així doncs, en la reunió, que va servir també per comentar diferents aspectes de la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, d’aquest divendres, es va prioritzat aquells textos legislatius d’aquest període de sessions amb “la voluntat de donar resposta” a les inquietuds de la ciutadania. Concretament es van posar damunt la taula mesures que es volen impulsar per millorar els salaris, les pensions i l’accés a l’habitatge, i que es vol que entrin en vigor ja el primer de gener del 2020.
També es va marcar el calendari de l’entrada a tràmit de les  lleis de transparència i accés a la informació, la llei de protecció civil, la llei de codi de família així com el text que ha de regular els actius virtuals i que té com a base la proposició de llei que va presentar el conseller general de Ciutadans Compromesos Carles Naudi d’Areny-Plandolit la legislatura passada.
Finalment, en la reunió es va analitzar el treball que s’està portant a terme, conjuntament amb el col·lectiu Fridays For Future Andorra, en la declaració de l’estat d’emergència climàtica que es farà a través d’una proposta d’acord que s’entrarà a tràmit aquesta tardor. Precisament, a la tarda, els representants dels tres grups parlamentaris i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, es van reunir amb una delegació de Fridays For Future Andorra per seguir avançant en la proposta, que s’estructurarà en cinc apartats com són mobilitat, energia i canvi climàtic, economia circular, planificació i construcció i participació pública.

comissió
estudiarà
reduir
consum
alcohol
via pública

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte