Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió de Jover i Ballestà amb els representants del CEB.
Un moment de la reunió de Jover i Ballestà amb els representants del CEB.

Una delegació del CEB visita el país per veure com s'ha invertit el préstec de 12 milions atorgat


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El ministre de Finances, Eric Jover, i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, s’han reunit aquesta tarda amb una delegació tècnica del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB), que ha visitat Andorra per conèixer de primera mà com s’ha invertit el préstec de dotze milions d’euros atorgat al Govern al setembre de l’any passat.

Aquest crèdit, a quinze anys, és el primer que l’executiu pacta amb el CEB després d’esdevenir-ne membre el 26 de maig de l'any passat. Durant la trobada –que ha tingut lloc a l’edifici administratiu del Govern– Jover ha destacat la rapidesa a l’hora de poder aconseguir aquest finançament, que s’ha destinat íntegrament a cobrir despeses associades amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus SARS-CoV- 2.

Precisament, la delegació del banc ha fet diferents visites a instal·lacions sanitàries del país, com ara l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, el centre sociosanitari el Cedre o l’'stoplab' de la plaça de Braus. I és que, tal com va informar el ministre quan es va acordar el préstec, el crèdit ha servit, entre d’altres, per sufragar les despeses de material sanitari, incrementar els llits de cures intensives o augmentar el nombre d’efectius sanitaris.

Jover ha traslladat als representants del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa la satisfacció del Govern per cooperar en matèria de salut en el marc de la pandèmia de la Covid-19, mentre des de la delegació del banc de desenvolupament, segons s'ha assegurat des de l'executiu, també s'ha mostrat la satisfacció després de la visita per "la transparència i qualitat de la informació aportada per Andorra".

En la trobada s'ha acordat també analitzar noves vies de col·laboració en l’àmbit de la digitalització.

delegació
CEB
visita
país
veure
invertit
préstec
12 milions
atorgat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte