Diari digital d'Andorra Bondia
Una delegació del Consell General, a la 58a Assemblea de la Cosac
Una delegació del Consell General, a la 58a Assemblea de la Cosac

Una delegació del Consell General, a la 58a Assemblea de la Cosac


Escrit per: 
Redacció/Foto: Consell General

Una delegació del Consell General, formada pel vicepresident de la comissió legislativa de Política Exterior, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, i el conseller general del Partit Socialdemòcrata, també membre de l’esmentada comissió, Pere López, assisteixen aquests dies com a observadors en la 58a Assemblea plenària de la Cosac, que té lloc a Tallinn (Estònia).
Es tracta de la quarta vegada que el Consell General participa com a observador en aquesta Conferència, un fòrum parlamentari que, des del 1989, treballa per reforçar la legitimitat democràtica en el si de la Unió Europea, promoure un paper actiu dels parlaments nacionals en els processos de presa de decisions de la UE, i fomentar la cooperació entre els parlaments nacionals i el Parlament Europeu.
En aquest plenari de la Cosac es debatran diverses qüestions d’actualitat que s’han estructurat en fins a cinc sessions de treball. Així, la primera, està dedicada al futur de la Unió Europea i en analitzar les reformes necessàries perquè pugui afrontar els diferents reptes que hi ha damunt la taula. En una segona sessió, es treballarà sobre quines són les millors pràctiques dels parlaments nacionals per poder acostar la UE als ciutadans.
En la resta de taules s’abordarà el mercat únic numèric, la construcció d’una unió de la seguretat efectiva i durable i, finalment, la dimensió exterior de la migració.
La Cosac és la conferència parlamentària més antiga reconeguda en els tractats de la UE, que agrupa tant representants dels parlaments nacionals membres de la Unió, com representants del Parlament Europeu i on, a més de ser convidats els parlaments dels països candidats a adherir-se a la UE, poden ser convidats a participar-hi, a iniciativa de la presidència de la UE de torn, altres parlaments nacionals tercers en qualitat d’observadors, especialistes o convidats especials.

Consell General
delegació
Cosac
assemblea

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte