Diari digital d'Andorra Bondia

Una delegació del Consell General participarà a l'Assemblea de la Unió Interparlamentària


Escrit per: 
Agències

 

Una delegació del Consell General es desplaçarà properament a Ginebra per participar, del 18 al 22 d’octubre, a les reunions que la UIP organitzarà en aquesta ciutat suïssa.

En concret assistiran a la 121a Assemblea, al 185è Consell Director i a sis taules rodones que tractaran les autoavaluacions dels parlaments, el VIH-la Sida, el dret internacional humanitari, el respecte de les obligacions i els compromisos dels estats membres de l'ONU en matèria de drets humans, i les mesures preses pels parlaments per promoure iniciatives per afrontar la crisi econòmica mundial.

La delegació andorrana l'encapçalarà el síndic general, Josep Dallerès, i estarà formada per un representant de cada grup parlamentari, Maria Pilar Riba del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Serra del Grup Parlamentari Reformista, i Òscar Encuentra del Grup Parlamentari APC. Es preveu l'assistència de mil delegats, entre els quals, 23 presidents de Parlament.

A la 121a Assemblea de la UIP es treballaran els punts relatius a la pau i la seguretat internacionals; al desenvolupament sostenible, el finançament i el comerç; a la democràcia i els drets humans; i sobre els afers de les Nacions Unides.

D'altra banda, el síndic general i els consellers generals, M. Pilar Riba i Jaume Serra, participaran els dies 19 i 21 d'octubre a les reunions del Consell Director de la UIP, òrgan que s’encarrega de determinar, orientar i controlar les activitats d’aquesta organització parlamentària internacional. Els punts forts de la sessió seran la votació per determinar si es ratifica el secretari general de la UIP per a un mandat de cinc anys més, l'aprovació del pressupost de la UIP per a l'exercici 2010, la presentació d'una guia sobre migracions, l'anàlisi de la reforma de la UIP i la presentació de l'informe del Comitè de drets humans dels parlamentaris sobre casos concrets en estudi.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte