Diari digital d'Andorra Bondia

Una enquesta de DA revela que Martí és el líder més ben valorat


Escrit per: 
Redacció


Demòcrates per Andorra (DA) va donar a conèixer el resultat d’una enquesta que ha encarregat a l’Institut d’Opinió 2000 i que dóna com a resultat que el candidat de la formació, Antoni Martí, obté una nota mitjana de 7,31.

La mostra, feta amb 600 entrevistes telefòniques a electors majors de 18 anys, indica que Martí obté una valoració per sobre en gairebé 2 punts respecte dels candidats de les altres formacions que concorren a les eleccions generals. Així, destaquen que el líder de DA obté una puntuació superior al 5 entre el 88,7% dels entrevistats.
L’enquesta reflecteix també que Demòcrates per Andorra és la formació més ben valorada, amb una nota mitjana de 5,70, a més de mig punt del segon partit.
El 89,6% dels entrevistats asseguren que coneixen Martí, un percentatge lleugerament més baix que el que obté l’actual cap de Govern, segons indica la mateixa enquesta.
El treball destaca també que el 38,5% dels enquestats preferirien que el líder de DA fos el proper cap de Govern, davant del 28,9% que contesten que preferirien com a cap de Govern algun dels altres tres candidats.
Una altra de les dades que indica l’enquesta és que el 65,2% dels entrevistats es mostren favorables a un canvi de Govern, mentre que un altre 26,2% consideren que no és necessari. A més, l’actual executiu suspèn en la valoració ciutadana de la seva gestió en les àrees d’economia i finances, infraestructures, inversió i gestió de l’administració.
Pel que fa als principals problemes que pateix el país, encapçalen la llista la crisi econòmica (46,4%) i la feina (40,4%). El segueixen preocupacions com la baixa promoció del turisme, la situació política i les polítiques socials.
Un altre dels punts que reflecteix l’estudi fa referència a la intenció de vot a les pròximes eleccions. En aquest sentit, indica que un 49% de l’electorat que ha contestat a les preguntes votaria Demòcrates per Andorra, mentre que la intenció de vot pel que fa al segon partit se situaria a l’entorn del 38%. La resta de les opcions obtindrien en conjunt prop del 13% dels sufragis. L’enquesta revela que el 40,4% dels entrevistats se situen en el centre polític en l’escala ideològica d’esquerra a dreta.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte