Diari digital d'Andorra Bondia
El pla de la Caubella on es preveu construir l’heliport nacional.
El pla de la Caubella on es preveu construir l’heliport nacional.

Una proposta per a l’heliport, però “una que dona garanties”


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

“Una sola proposta vol dir que evidentment és un projecte que té la seva complexitat però que sigui l’empresa que fins ara més implantació té a nivell operatiu al país ens dona garanties”. D’aquesta manera va valorar ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el fet que únicament Heliand s’hagi presentat al concurs pel disseny, construcció i explotació de l’heliport nacional, una sola empresa, però, que permet constatar que el projecte és possible, ja que “si no fos viable tècnicament, els que són bons coneixedors del terreny no ho haurien fet”.

El ministre, que va assegurar que “hem intentat donar a conèixer al màxim aquest projecte  a operadors de fora”, va explicar que, en molts casos, la decisió de les empreses de no presentar-se al concurs, sobretot de les grans, “ha anat molt vinculada al cost en el sentit que és una inversió massa petita pel tipus d’inversions que ells estan acostumats a fer”. I en aquesta línia, va revelar que “operadors i grups com Ferrovial, que està també en el negoci aeri, ens deien que ells inversions per sota els 15, 20 o 25 milions d’euros no se les plantegen” quan en el cas de l’heliport a la Caubella “estem parlant d’una inversió aproximada de 4 o 4,5 milions, que és el cost estimatiu que hem fet”.

En definitiva, “és una inversió petita per als grans operadors i això ha limitat que es presentin”, va resumir el ministre, que va incidir també que “és un projecte que té certa complexitat perquè està a prop d’una estació d’esquí”, tot i que “evidentment és compatible perquè en cas contrari no es faria”.

Gallardo va defensar que cal “mirar les coses amb perspectiva” i tenir present “d’on venim en un projecte com el de l’heliport”, una iniciativa que “ha tingut diferents intents que no s’han pogut materialitzar i que sembla, sembla perquè estem en les primeres etapes, que en aquest cas avança”. 

En aquest sentit, el ministre, que va apuntar que la ubicació “no ha despertat de moment oposició veïnal o ciutadana”, va insistir que, en espera de l’obertura dels plecs, hi ha una empresa que s’ha presentat i que per tant “estem davant d’una proposta que, de materialitzar-se i de complir tots els requisits, els costos pel Govern seran mínims”.

Gallardo va admetre que li hauria agradat una major concurrència però va recordar el cas de l’aeroport Andorra-la Seu “on vam tenir un sol operador però també de garanties, i és el que està explotant la ruta”.

proposta
heliport
però
“una que dona garanties”

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Senyor Gallardo al poble de Pal NO VOLEM L'HELIPORT!!!!!!!!!!
“no ha despertat de moment oposició veïnal o ciutadana” El poble de pal i la parròquia no volen aquest heliport .... però és el nostre comú el que ens dona l'esquena .... per què no fan que la ciutadania voti?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte