Diari digital d'Andorra Bondia

Unes 13.700 persones assisteixen a la quarantena d'activitats de la festa major de la capital


Escrit per: 
Agències

Unes 13.700 persones han assistit a alguna de les activitats que s'han organitzat durant la festa major d'Andorra la Vella, celebrada aquest cap de setmana.

Segons assenyalen des del Comú, la quarantena d'activitats programades, de tots els àmbits, han tingut una bona acceptació entre ciutadans i turistes. En aquest sentit, han destacat que ha estat una festa molt participativa com ho demostra que s'hagi superat de llarg l'assistència de públic d'anys anteriors.
El Mercat de la Festa, tal com apunten des del Comú, ha rebut un miler de visitants, una xifra que ha satisfet als expositors tant pel que fa a les vendes com a l'ambient que s'ha generat entorn a les 65 parades instal·lades al Centre Històric. Pel que fa a la zona de restauració ubicada a la plaça Guillemó, s'han comptabilitzat unes 500 persones, sobretot en horari nocturn.
La cultura popular també ha tingut un paper important durant tots els dies de la festa major. Així, la cercavila amb vuit colles geganteres i tres esbarts, va ser presenciada per centenars de persones que es van concentrar pels carrers de la capital. De la seva banda, el Ball del Contrapàs, va reunir més de 1.200 persones a la plaça del Poble.

Respecte als espectacles de carrer, el de circ-clown de los Canecas va aplegar 800 espectadors, mentre que la demostració de trapezi i acrobàcies de Meri Rabassa en va reunir uns 500. De la seva banda, l'animació itinerant de la Cia. Traüt la van presenciar un miler de persones, el mateix nombre d'espectadors que va aplegar l'espectacle de circ a càrrec de la Cia. Pakypaya.
El Comú ha destacat que les actuacions musicals i els balls van aplegar unes 4.700 persones. Així, els concerts de dissabte a la nit, amb els grups La Troup i Se Atormenta una Vecina van reunir uns 800 espectadors. El gran ball de nit de la Principal de la Bisbal només va aplegar unes 200 persones a causa del mal temps. Finalment, el concert de fi de festa amb Lanacay va congregar uns 600 espectadors.
D'altra banda, el total d'inscrits a les activitats esportives i de lleure ha estat de 2.200 persones, destacant els 320 inscrits a la Cursa atlètica de dilluns al vespre i els 1.600 de la Festa del Joc i de l'Esport.
El Punt d’Informació situat davant de Casa Comuna, a càrrec del personal de l’Àrea de Promoció Econòmica, va atendre i informar 384 persones.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte