Diari digital d'Andorra Bondia

Uns 11.800 residents podran votar a les eleccions al Parlament català del 28 de novembre


Escrit per: 
Agències / Foto: M.T.

Al voltant d'11.800 residents catalans, segons el president del Consell de Residents Espanyols (CRE), Pere Blanch, tindran dret a vot a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 28 de novembre.

Els electors que viuen al Principat podran emetre el seu vot per correu entre el 15 i el 26 de novembre, i també al Consolat espanyol entre el 15 i el 19 de novembre, després d'haver rebut . Blanch ha explicat que la xifra ha disminuït en un mig miler respecte dels darrers comicis, tot i que les xifres de residents, tant de catalans com d'espanyols, estan bastant estables. La xifra global de residents espanyols a Andorra se situa actualment en els 26.136.

El president del CRE, Pere Blanch, ha explicat a l'ANA que els catalans que vulguin exercir el seu dret a vot hauran d'adjuntar la fotocòpia del DNI o un document d'identitat, un requisit que és obligatori d'ençà de les últimes eleccions generals del 2008. Segons Blanch, es preveu que la documentació per poder votar a les eleccions catalanes es comenci a rebre a partir del divendres 12 de novembre aproximadament, ja que s'ha de tenir en compte que repartir aquesta quantitat de cartes certificades comporta temps 'encara que es posin reforços'. Blanch ha recordat que en el cas que s'estigui acabant el termini i no s'ha rebut la documentació, els residents que desitgin votar poden anar a Correus, on els facilitaran la seva documentació.

Blanch ha recordat que la modificació de la llei electoral espanyola preveu eliminar el dret a vot a les eleccions municipals dels residents a l'exterior, així com fer que el dret a vot hagi de ser sol·licitat i escurçar el termini per votar per correu, cosa que afectarà la participació. Tot i això, el president del CRE ha indicat que tot això encara està en discussió i que hi ha molta oposició per part de tota la immigració 'i no està clar si al final s'aprovarà o no'. 

Pel que fa al nombre de residents espanyols al Principat, segons dades facilitades pel Consolat, a 30 de setembre eren un total de 26.136, una xifra que ha augmentat un 0,2% respecte a principis d'any, quan hi havia 26.084 residents. En canvi, la xifra ha disminuït en comparació amb el gener del 2009, quan hi havia 26.193 residents espanyols a Andorra. Pere Blanch ha indicat que les xifres es mantenen molt estables amb una petita tendència a la baixa que està motivada principalment per la influència de les nacionalitzacions. La disminució també es compensa per les noves incorporacions, ja que hi ha molt de moviment d'entrades i sortides.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte