Diari digital d'Andorra Bondia
Uns correus electrònics posen fi a la defensa numantina de la consellera
Uns correus electrònics posen fi a la defensa numantina de la consellera

Uns correus electrònics posen fi a la defensa numantina de la consellera


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La publicació ahir per part del diari digital El Triangle d’una sèrie de correus electrònics que posarien de manifest que la consellera general demòcrata Meritxell Mateu va intentar influir en el Govern i en el grup parlamentari a favor d’interessos privats mentre treballava per a BPA durant els anys 2012 i 2013, va posar fi a la defensa numantina que fins ahir mateix encara feia Demòcrates per Andorra –Govern, grup parlamentari i partit– de la parlamentària després que se sabés que va cobrar més de 40.000 euros en negre de la societat panamenya Landstreet, vinculada a l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel.
I és que mentre el cap de Govern, Antoni Martí, intentava justificar, responent a una pregunta del conseller general del PS Pere López sobre l’actuació de l’executiu un cop va tenir coneixement del cas Mateu, que no s’hagués actuat “perquè hi ha una causa judicial oberta”, la publicació dels correus electrònics circulava amb rapidesa pels mòbils i tauletes dels consellers generals, i creixien els dubtes entre els parlamentaris demòcrates de si s’havia de seguir donant suport a la consellera, qüestió que es va debatre a l’hora de dinar i en les successives anades i vingudes de diferents parlamentaris amb el cap de Govern i la mateixa Meritxell Mateu.
Així, mentre Martí, que assegurava que “el Govern i el grup parlamentari no estan encobrint ningú”, insistia que l’executiu va tenir coneixement del cas un cop va accedir al sumari de la causa BPA i que la Caixa Andorrana de Seguretat Social “no pot actuar contra un assalariat” –defensant així que Mateu era assalariada de BPA–, López mostrava al ple algunes de les comunicacions publicades pel diari digital del país veí afirmant que “hi ha correus que demostren que les actuacions de Meritxell Mateu les coneixia el Govern des del 2012 i 2013”, un fet que va titllar d’“autèntic escàndol polític”.
Visiblement molest després que en una de les repreguntes López insistís a Martí a demanar  des de quan coneixia l’executiu que Mateu exercia de lobbista, el cap de Govern va etzibar un contundent “que Mateu fa de lobbista no ho sap ni vostè ni el Govern”, i va instar López a presentar “una querella si vostè ho sap de forma fefaent”.
No obstant, i com si s’anticipés a l’evolució dels fets, el cap de Govern, que en arribar a l’hemicicle va evitar acostar-se i saludar Mateu, va assegurar a López que si finalment “es demostrés veritable” tot allò que deia “la senyora Mateu hauria de plegar”. A més, Martí, sense que ningú li demanés, es va comprometre a fer públic tot el dossier d’Allianz, el projecte amb el qual va treballar la consellera i que finalment es va descartar.
Davant d’aquests fets, i després d’assenyalar les irregularitats i il·legalitats que hauria comès Mateu, López va considerar “increïble” que encara “estigui asseguda al Consell”, i va demanar-ne la dimissió i que, en tot cas, el grup parlamentari demòcrata li retirés les seves responsabilitats tant a nivell de comissions legislatives com de representació a les delegacions internacionals.
Ja amb la sessió de control finalitzada i a l’espera de la compareixença de Mateu, el cap de Govern va expressar el seu malestar per alguns termes i expressions utilitzat en la sessió, com les acusacions d’encobriment, i va insistir que “se’ns vol creure o no però teníem la informació que teníem”.

Meritxell Mateu
Antoni Martí
BPA
defensa numantina

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Quina vergonya ! Gent del Govern ajudan els Cierco a fer irregularitats !!! Senyor Marti, menos viatgar i mes vigilar la seva gent. Si es miren be els mails, hi a mes DA's involucrats. El socialista, que no cridi tant que també li fa assessories financeres...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte