Diari digital d'Andorra Bondia
Alfons Clavera i Raquel Fernàndez es van reunir amb Unicef Andorra a la seu social de l’entitat.
Alfons Clavera i Raquel Fernàndez es van reunir amb Unicef Andorra a la seu social de l’entitat.

UPA vol lluitar contra l’assetjament escolar amb “solucions efectives”


Escrit per: 
Agències

El cap de llista d’Units pel Progrés d’Andorra (UPA), Alfons Clavera, ha declarat la guerra a l’assetjament escolar. “Lluitar contra el bullying és una de les prioritats de la nostra candidatura”, va dir  Clavera en el marc de la reunió que va tenir ahir a la tarda amb el comitè andorrà per a l’Unicef.

Aquesta formació pretén impulsar programes de coordinació amb els serveis socials per detectar els problemes que pateix la infància. “Nosaltres volem donar solucions ràpides i efectives”, va recalcar el candidat. L’assetjament escolar és un problema que molts joves pateixen en el seu dia a dia i moltes de les víctimes no arriben mai a reconèixer el malson en el qual estan immersos, ja sigui per por a represàlies dels mateixos assetjadors, o per vergonya d’explicar la seva situació als seus pares i educadors.
“Quan es detecta un cas de bullying a les escoles s’han d’implementar mesures”, va puntualitzar Clavera, i va afegir que “UPA té projectes entre mans per coordinar els serveis sanitaris, educatius i socials per detectar aquest tipus d’actes”. El candidat va concloure dient que “les escoles s’han de conscienciar en l’àmbit social perquè aprenguin com detectar aquesta xacra i actuar ràpidament i contundentment”. 
Per la seva banda, la número 2 d’UPA, Raquel Fernàndez, va descriure el perfil dels assetjadors com “nois i noies que tenen unes emocions de ràbia que no saben canalitzar”. Per això, va afegir, “l’única solució que troben és maltractar els altres”. Per Fernández, la clau per resoldre aquest problema radica a “saber trobar aquest punt d’odi, i saber dirigir-los cap a emocions positives”.
Les converses que Unicef Andorra va encetar fa uns dies amb les set candidatures que es presenten a les eleccions pretén aconseguir el seu compromís polític per treballar i assolir durant la pròxima legislatura el consens  per impulsar polítiques integrals que tinguin en compte els infants i adolescents. L’entitat creu que cal “situar els infants al centre l’agenda política, ja que la pobresa té rostre d’infant”. Segons els resultats de l’Observatori de la Infància 2018, el 4% de les llars del país amb infants pateix privacions econòmiques severes.

UPA
lluitar
Assetjament escolar
solucions
efectives

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte