Diari digital d'Andorra Bondia
UPA vol que “el poble” elegeixi el president del Consell Superior
UPA vol que “el poble” elegeixi el president del Consell Superior

UPA vol que “el poble” elegeixi el president del Consell Superior


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: UPA

Si fa uns dies Units pel Progrés d’Andorra (UPA) anunciava que en cas de tenir la confiança de l’electorat suprimiria la figura del saig, ahir el candidat a cap de Govern de la formació, Alfons Clavera, i la número dos de la llista, Raquel Fernàndez, van proposar que el president del Consell Superior de Justícia sigui elegit per sufragi popular i un dels vocals, pel Col·legi d’Advocats i Procuradors. 
El motiu de la mesura que recull el seu programa electoral és que “Demòcrates ha fulminat i liquidat el principi constitucional de divisió de poders”, va afirmar Clavera. Així, “després d’haver recollit els neguits del poble”, va remarcar que han pres el compromís d’implementar mesures per garantir el respecte constitucional a la divisió de poders, tal com consta a l’article 3.1 de la Carta Magna. Per aquest motiu, aposten per la “reforma parcial” de l’article 86.2 de la Constitució, ja que consideren que ni el síndic ni el cap de Govern han de nomenar els membres del Consell Superior de Justícia, va emfatitzar l’advocat.
Una altra de les propostes del seu programa electoral és la derogació de la Llei del Codi de procediment civil, “perquè no és útil ni eficient”. Es tracta, va assegurar l’advocat, d’una “còpia defectuosa” de la llei espanyola de procediments civils, que ha creat “moltes llacunes legals” i genera dubtes, per exemple, pel que fa a la regulació de com s’han de fer els recursos. En paraules del candidat a cap de Govern, és una llei “farragosa” i “que té una deficient tècnica legislativa que dificulta molt l’operador judicial”.
La creació d’una oficina anticorrupció, depenent del ministeri de Justícia i Interior, és la tercera proposta que Fernàndez va voler destacar. El seu objectiu  serà “investigar casos de corrupció política i tràfic d’influències en totes les administracions públiques, tant les que depenguin del Govern com dels comuns”, va voler concretar la número dos de la candidatura nacional.
Pel que fa a les propostes en matèria de sanitat, la formació és partidària de suprimir el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) perquè “és totalment innecessari i la sanitat és bicèfala”, va dir Fernàndez, la qual cosa és totalment innecessari, ja que les competències les pot assumir el ministeri de Salut. UPA també vol eliminar el metge referent “per garantir la lliure elecció dels usuaris”. El seu programa recull la creació d’un centre sociosanitari per atendre les persones amb diferents deterioraments cognitius i les seves famílies, “que podran tenir cura dels malalts sense abandonar les seves activitats quotidianes”. A més, creuen que s’ha d’elaborar un pla integral de salut mental, entre d’altres coses, “per promoure el respecte als drets humans”. 

UPA
vol
consell superior
president
elegeixi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte