Diari digital d'Andorra Bondia
Albert Torres, d’Objectiu Comú, en el moment de votar.
Albert Torres, d’Objectiu Comú, en el moment de votar.
Francesc Camp, de Demòcrates + Independents, exercint el seu dret de vot.
Francesc Camp, de Demòcrates + Independents, exercint el seu dret de vot.

Urna, pin i càtering, la combinació perfecta per a un dia de votacions


Escrit per: 
Redacció

A les nou del matí, amb puntualitat britànica, les portes del Comú de Canillo s’obrien amb els primers electors esperant. Compromisos laborals, familiars o simplement per tenir el dia lliure, ja havent exercit el dret a vot, eren els motius dels més matiners. Una vegada introduïda la papereta a l’urna, un pin de record amb l’escut de  la parròquia i el càtering, amb un esmorzar ben variat, els recompensava haver anat a votar de bon matí.

A partir d’aquest moment, un degoteig constant de persones amb petites cues puntuals han estat la tònica de tot el dia.  El que no ha canviat en tota la jornada electoral ha estat el punt de reunió entre amics i coneguts que es trobaven al Comú: la zona de càtering. Fos amb un croissant, un entrepà,  una torrada o un cafè a la mà, intercanviaven opinions sobre el desenvolupament de les eleccions i feien els seus pronòstics.

No ha estat fins a les dotze del migdia que el primer candidat a cònsol major ha exercit el dret a vot; Albert Torres, d’Objectiu Comú, ha estat el primer a fer-ho. Per altra banda, el candidat de Demòcrates per Andorra s’ha fet esperar; no ha estat fins passades les dues del migdia que s’ha deixat veure pel Comú per exercir el dret a vot. De fet, ha estat el darrer candidat de totes les parròquies a passar per les urnes. Tot i les diferències entre les propostes de les dues llistes, tant Camp com Torres han coincidit a veure de forma positiva que els canillencs i canillenques tinguessin l’oportunitat d’escollir després de vuit anys d’una única llista.

Com en totes les eleccions, els nervis habituals d’aquells que voten per primera vegada; aquest ha estat el cas de la Sara, que exercia el dret a vot per primera vegada i ho feia “havent-se llegit els programes” de les dues llistes i insistint en el fet que els joves s’haurien d’implicar més en les decisions que afecten la parròquia. A l’altra banda, els padrins de la parròquia, com la mare del candidat d’Objectiu Comú, el sogre del cap de llista de Demòcrates o la mare de la consellera Rosa Maria Mandicó. Entre les persones grans, una antiga mestra de l’escola francesa de Canillo que ha tingut com a alumnes els dos candidats. “Sigui qui sigui el guanyador, ho farà bé”, concloïa l’exprofessora.

urna
pin
càtering
combinació
perfecta
Dia
votacions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte