Diari digital d'Andorra Bondia

Vallnord obre aquest dissabte i Grandvalira, el 6 de desembre


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Vallnord

Les pistes d’esquí donaran el tret de sortida a la temporada amb la vista posada en el pont de la Puríssima. Així, Vallnord obrirà parcialment el sector Arcalís aquest dissabte, 3 de desembre. La zona de la Coma, ubicada per sobre dels 2.200 metres, presenta unes bones condicions de neu, i això permet engegar la temporada tot i que de manera limitada. Per altra banda, Grandvalira l’ajornarà fins al dimarts 6 de desembre.

Arcalís obrirà sis pistes; una de verda, tres de blaves i dues de vermelles, així com dos punts de restauració (l’Hortell i la Coma). L’accés a l’àrea esquiable serà per carretera fins al peu del telecadira de la Coma i de l’edifici de serveis de la Coma, tot i que l’aparcament té un aforament limitat. Amb tot, també es podrà aparcar al pàrquing de l’Hortell i utilitzar el telecadira de la Basera per accedir al cap de les Portelles. Aquesta última opció és recomanable per als esquiadors de nivell mitjà.
El sector de Pal obrirà part dels serveis. El telecabina de la Massana es posarà en marxa, així com el restaurant de la Caubella, la terrassa de Planell i el nou restaurant del coll de la Botella. També es podran fer activitats familiars, com ara les excursions en quads, el jump, els passejos en ponis, el combat làser i el múixing. Arinsal estarà tancat. En el cas que es compleixin les previsions, Vallnord obrirà de manera progressiva la resta de serveis i instal·lacions.
Per la ubicació geogràfica, Arcalís ha estat sempre un dels sectors que han destacat, tant per la quantitat de neu com per la qualitat. Per aquest motiu, tot i que la meteorologia no ha estat favorable els darrers dies, podrà obrir el pròxim cap de setmana.
Tenint en compte que Vallnord no ofereix la totalitat dels serveis, per a l’obertura s’aplicarà una tarifa reduïda, que correspon al preu de mig dia de temporada baixa. El forfet d’adult tindrà un preu de 26 euros; el de joves, de 22,50 euros, i el d’infants, de 19 euros. Tot i així, per raons de seguretat i de capacitat, tant pel que fa al transport com a les mateixes pistes, l’aforament es limitarà a 2.000 esquiadors.
Grandvalira, de la seva banda, posposarà la inauguració de la temporada a causa de la falta de precipitacions. La situació anticiclònica, acompanyada d’inversió tèrmica, ha dificultat també la producció de neu. Això ha fet que les pistes no puguin obrir fins al 6 de desembre.
La direcció tècnica ha recopilat la informació que es desprèn dels mapes meteorològics i preveu una disminució de les temperatures en els pròxims dies amb l’arribada d’una pertorbació que deixaria febles precipitacions en forma de neu a partir dels 1.600 metres. La baixada de temperatures permetrà que els canons de neu, que cobreixen prop del 60% dels 205 quilòmetres de pistes del domini, puguin funcionar.
Des del domini esquiable es remarca que amb la voluntat d’oferir la més alta qualitat en el servei, Grandvalira obrirà els camps de neu de forma parcial i progressiva en cas que les nevades arribin abans del 6 de desembre.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte