Diari digital d'Andorra Bondia
Manuel Valls s'ha reunit aquesta tarda amb residents francesos per demanr-los el vot.
Manuel Valls s'ha reunit aquesta tarda amb residents francesos per demanr-los el vot.

Valls: “Vull ser escollit diputat per quedar-me i estar molt present”


Escrit per: 
M.S./ Foto: Facundo Santana

“Vull ser escollit diputat per quedar-me i estar molt present”. Així ho ha afirmat aquesta tarda el candidat de Renaissance, antiga La República en Marxa (LREM),  per la cinquena circumscripció dels francesos a l’estranger –que inclou Andorra, Espanya, Mònaco i Portugal–, Manuel Valls, que ha avançat que en el cas de ser elegit en els comicis legislatius, que se celebraran el 12 i el 19 de juny, vindrà “sovint” a Andorra, un país que “conec bé”.  

L’exprimer ministre francès, que s'ha reunit amb residents gals per fer-los veure la importància que el president Emmanuele Macron tingui una “majoria clara i coherent” a l’Assemblea Nacional i demanar-los el vot, ha explicat que és candidat perquè n’han “parlat amb Macron” i han “considerat interessant que torni a la política francesa”, i que és “lògic” que ho faci com a candidat per la cinquena circumscripció dels francesos a l’estranger tenint en compte que la seva vida “està entre França i Barcelona”. 

Valls, que ha recordat que els residents francesos poden votar electrònicament entre el 27 de maig i l’1 de juny per la primera volta, ha destacat que cal donar suport a Renaissance per barrar el pas al “melenchonisme” i aquesta coalició d’extrema esquerra, a la qual s’ha sumat el Partit Socialista, que, de vèncer, suposaria una “triple ruptura”. D’una banda “amb la UE i l’OTAN en un moment on les grans aliances són més importants que mai”, una “ruptura també amb els valors republicans” i una tercera a nivell econòmic, ja que “la seva gestió portaria el país i milions de francesos a la ruïna”.

L’exprimer ministre, que ha assegurat que “la socialdemocràcia i l’esquerra moderada ja està avui al gabinet ministerial”, ha demanat també el vot per la seva “experiència i coneixements” i s'ha compromès a portar les preocupacions dels francesos residents a l’estranger a l’Assemblea Nacional, ja siguin qüestions fiscals, escolars, de servei públic i accés a l’Administració, infraestructures, entre d’altres.

Així mateix, Valls, que ha remarcat que els residents a l’exterior podrien “estar representats per primera vegada per un exministre”, fet que els “donaria molta força”, ha incidit, més enllà de la “relació especial amb el copríncep”, en els estrets lligams entre els dos països, i va anunciar una pròxima visita de cara a la segona volta i una, ja al setembre, per visitar el Lycée i empresaris gals.

Valls: “Vull ser escollit diputat per quedar-me i estar molt present”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte