Diari digital d'Andorra Bondia
El projecte d'embelliment de Príncep Benlloch estarà llest al febrer.
El projecte d'embelliment de Príncep Benlloch estarà llest al febrer.

Veïns i Comú volen Príncep Benlloch més com “una zona residencial”


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Amb  les obres de l’avinguda Tarragona en marxa i el projecte d’embelliment de l’avinguda Meritxell ja definit, el Comú d’Andorra la Vella treballa ja en el projecte d’embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch, que pot estar enllestit ja aquest febrer i per al qual ha destinat una partida pressupostària d’un milió d’euros.
Així ho va confirmar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va avançar la intenció de, un cop enllestit el projecte, convocar el mes vinent una reunió amb els veïns de la zona per “mostrar-los la proposta i veure quines opcions hi ha”.
En aquest sentit, Marsol, que va admetre que tot i la seva proximitat al centre es tracta d’una zona “complicada” i la prova que “el comerç s’hi està concentrant cada vegada més”, va explicar que “ens han vingut a veure una sèrie de propietaris i veïns de la zona a dir-nos que ells veuen aquest carrer com una zona residencial”, que “volen una avinguda per viure-hi”.
El plantejament d’aquest grup de propietaris i veïns, que ja han assumit que comercialment o turísticament la zona té el funcionament que té, agrada i força al Comú. “En ser una zona propera al nucli urbà, crec que la idea és bona”, va destacar la cònsol, que va reafirmar que la idea del projecte consisteix a “fer una zona agradable on la gent visqui tranquil·lament i a prop del centre”.
Així, segons va explicar Marsol, la idea és poder ampliar les voravies i deixar un únic sentit de circulació; la direcció es vol consensuar amb els propietaris i veïns en la reunió en què s’exposi el projecte. A més, la voluntat de la corporació parroquial és que el projecte inclogui també alguns accessos cap al carrer Ciutat de Valls, una zona en què “viu molta gent, i el Comú vol fer-hi unes inversions importants per millorar-la”, com va recordar la cònsol.

Millora al centre històric
D’altra banda, Marsol va confirmar que des de la corporació es portarà a terme també una millora de les places del centre històric, “bàsicament la renovació de paviments i enllumenat”, però tot ben “adaptat al que és el barri antic”.
La cònsol, que va destacar l’“esforç” de l’associació de comerciants de la zona, va recordar que un barri antic d’aquestes característiques “és únic” al país, i que compta amb “actius impressionants” com la Casa de la Vall, un actiu “que volem potenciar”. En aquesta línia, Marsol va recordar que “l’enderroc de l’edifici de Les Monges obre més el barri” i va assegurar que “ens agradaria poder-lo obrir més cap a darrere”.

Comú
veïns
Príncep Benlloch
zona residencial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte