Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS Susanna Vela.
La consellera general del PS Susanna Vela.

Vela demana pels projectes fets dins els entorns de protecció


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata  Susanna Vela vol tenir accés al llistat de projectes de construcció realitzats els darrers anys dins dels entorns de protecció dels monuments andorrans. Per això, ha fet arribar una demanda d’informació amb la qual també sol·licita els informes fets sobre aquestes obres des del departament de Patrimoni Cultural. 
En l’escrit, tramitat aquesta setmana passada a Sindicatura, la parlamentària del PS demana, en primer lloc, “el llistat amb el nombre de projectes de construcció, compreses les reformes i rehabilitacions, i obra nova realitzats entre l’any 2010 i la data actual en els entorns de protecció cautelars i en els definitius”. En aquest sentit, especifica que la relació “ha d’incloure les tipologies de projectes i intervencions així com els projectes de construcció de promoció pública i privada”.
Per altra banda, també vol tenir accés als “informes del departament Patrimoni Cultural autoritzant aquests projectes de construcció i obra nova realitzats entre l’any 2010 i la data actual en els entorns de protecció cautelars i en els definitius”.
Vela ha explicat que la petició “està relacionada amb la modificació de la Llei del patrimoni cultural” feta l’any 2014. En aquest sentit, ha recordat que es va justificar “atenent les conseqüències que havia tingut la del 2003 amb els entorns de protecció que haurien condicionat en excés la planificació urbanística”. Així, indica, “es va assegurar que els procediments eren llargs, costosos i farragosos, i això no permetia construir ni rehabilitar edificis dins dels entorns”. Per això, des del PS es vol tenir ara aquest llistat de projectes, tant els anteriors a la modificació legislativa com els impulsats amb posterioritat.

Vela
demana
projectes
entorns de protecció
dins
fets

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte