Diari digital d'Andorra Bondia
Temple de Sant Julià de Lòria.
Temple de Sant Julià de Lòria.

Vela sol·licita els informes tècnics que avalen la reforma de l’església parroquial de Sant Julià


Escrit per: 
Agències / Foto: M. R. F.

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS), Susanna Vela, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol ampliar les dades sobre el projecte de reforma de l’església parroquial de Sant Julià, que ja va ser objecte de debat ara fa unes setmanes durant una sessió de control. Vela vol tenir accés als informes i estudis de les intervencions realitzades a aquest temple els darrers deu anys, així com saber si han estat en part o totalment finançades pel Govern. També demana que una informació similar li sigui enviada pel que fa a altres esglésies del Principat.

En l’escrit tramitat aquesta setmana a sindicatura, Vela demana en primer lloc "els documents, els informes i els estudis relatius a les diferents intervencions efectuades i/o sol·licitades de conservació, preservació i manteniment en l’església parroquial de Sant Julià i Sant Germà de Sant Julià de Lòria pel Departament de Patrimoni Cultural del ministeri titular de la Cultura en el període comprés entre 2010 i 2019". Vela ha sol·licitat que en aquesta informació també s’afegeixi "els tipus de finançament que han rebut aquestes intervencions com també les inversions que hagin estat assumides pel Govern".

En segon lloc, Vela vol tenir accés als "informes relatius a les diferents intervencions efectuades i/o sol·licitades de conservació, preservació i manteniment en les diferents esglésies parroquials del Principat d’Andorra en el període comprés entre el 2010 i el 2019", així com "els tipus de finançament que han rebut aquestes intervencions com també les inversions –amb les seves modalitats- que hagin estat assumides pel Govern".

La consellera general del PS posa en relleu que la demanda "està relacionada amb el Consell General de preguntes de dijous 11 de juliol" on recorda, "ja es va parlar de la reforma feta a l’església i la instal·lació dels mosaics". Apunta que "la ministra va parlar d’una sèrie d’informes tècnics que donaven valor i autoritzaven la intervenció" al temple.

Vela
informes tècnics
reforma
l’església parroquial
Sant Julià

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte