Diari digital d'Andorra Bondia
Un instant de la sessió de consell de Comú d’Escaldes, ahir.
Un instant de la sessió de consell de Comú d’Escaldes, ahir.

Vendrell critica les adjudicacions a tocar del final del mandat


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: M.P.

L’última sessió de consell de Comú a Escaldes, abans de la constitució de la nova corporació, va estar marcada per les crítiques expressades per la consellera de l’oposició del PS, Cèlia Vendrell, pel que fa a les decisions i adjudicacions adoptades per la majoria comunal a tan pocs dies del final del mandat. Vendrell es va abstenir tant en la votació per aprovar l’addenda d’allargament de la concessió a la Semtee com en l’adjudicació del servei de creació i gestió del cens caní.
En relació amb el primer tema, després que quedés pendent en l’anterior ple perquè justament la consellera socialdemòcrata va demanar poder veure el document de l’addenda abans de facultar els cònsols per poder signar el nou acord, finalment ahir s’hi va donar llum verda només amb els vots de la majoria de DA. Així, el Comú accepta prorrogar 20 anys més (del 2042 al 2062) els contractes amb la Semtee per poder tenir temps suficient per amortitzar les inversions que tenen previstes per reparar la coberta i l’estructura de la torre de Caldea que fa temps que pateix filtracions d’aigua. “No he tingut prou temps per conèixer en profunditat els contractes amb la Semtee i tenint en compte que el dia 28 es constitueixen els nous comuns, crec que s’hauria d’haver deixat per al nou mandat la decisió”, va exposar Cèlia Vendrell. Al mateix temps va assenyalar que en l’addenda no hi consta cap compromís perquè la Semtee segueixi invertint d’aquí a 20 anys. “Quan tornem a estar a 20 anys de la fi de la concessió, què passarà?”, es va preguntar la socialdemòcrata, remarcant que “jo no sé si en la resta de contractes que hi ha signats es diu quelcom sobre això”.
La cònsol major, Trini Marín, es va mostrar sorpresa per l’abstenció de la consellera de l’oposició recordant que el primer dia que es va debatre la qüestió “hi va estar a favor i el què s’ha aprovat avui no inclou cap canvi”. En aquest sentit, es va mostrar convençuda que les properes corporacions mantindran l’interès en Caldea i la voluntat d’inversió “en un motor de la parròquia i el país”.
Pel que fa al cens caní, ahir es va fer l’adjudicació del concurs convocat per Escaldes en nom de la totalitat de comuns. L’empresa guanyadora ha estat la UTE Vetgenomics i Laboratori Pasteur. Marín va explicar que encara no s’han fixat els preus de les analítiques d’ADN, ja que és una qüestió que es deixarà en mans de les noves majories comunals.
Tot i així, Vendrell tampoc hi va votar a favor. “Des que hi va haver les eleccions, ja no toca fer adjudicacions d’aquest tipus perquè són decisions que és el proper consolat qui les hauria d’assumir. I en aquest cas, ja no venia d’un mes”, va afirmar.
Al final de la sessió, l’encara cònsol major va aprofitar per fer un petit discurs de comiat, agraint la feina a tots els consellers així com al secretari general, Àngel Grau.

vendrell
critica
adjudicacions
mandat
final
tocar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte