Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera socialdemòcrata al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell.
La consellera socialdemòcrata al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell.

Vendrell retreu a Marsol que faci populisme barat amb el pacte PS-L’A


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

La consellera socialdemòcrata al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, va qualificar de “populisme barat” les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en les quals qualificava l’acord entre el Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals d’Andorra (L’A) de frau de llei. Vendrell considera que frau de llei és tenir una llei electoral que assegura que el partit guanyador tingui la majoria absoluta encara que perdi d’un vot. “Això sí que és un frau a la democràcia brutal”, va insistir. Al mateix temps, va declarar que Marsol “no ens ha de venir a donar lliçons”, tenint en compte que abans formava part del partit liberal i ara és a Demòcrates per Andorra (DA), mentre que dels integrants actuals del PS “crec que cap ha canviat de partit”.

La política socialdemòcrata va destacar l’expressió de “disgust” i “rebuig” de la cònsol de la capital quan es referia al pacte, motiu pel qual va concloure que l’acord entre L’A i el PS “fa por”. Així mateix, va deixar clar que aquestes observacions les fa “amb tot el respecte, ja que com a persona no en tinc res a dir”.
Vendrell va explicar que amb el pacte, el PS i L’A el que volen és proposar una alternativa. “Això no és que vulguem la cadira tant sí com no, com s’està dient”, va afirmar. La consellera comunal va exposar que amb la representació que tenen les dues formacions actualment “poca cosa podem fer” a excepció del dret a la queixa. Però va advertir que “no és amb el dret a la queixa que fem avançar les coses”. Davant d’aquest fet, defensa que “hem de ser prou forts en nombre” perquè “el Govern hagi de negociar amb nosaltres, si és que nosaltres no som al Govern” durant la propera legislatura. 
Preguntada sobre la posada en pràctica del pacte, després de les eleccions generals, Vendrell va recordar que l’objectiu és assolir un acord en certs punts programàtics. Seran aquests punts els que, un cop al Consell General i en el cas que tinguin “la capacitat de poder fer moure les coses”, s’hauran de treballar. Així va aclarir que “això no vol dir que ens posem d’acord [prèviament] sobre quin sentit movem aquests punts però sí que aquests punts s’han de tocar”. Un dels aspectes en què hi ha consens és a modificar la Llei electoral, que es vol modernitzar i fer-la més democràtica, ja que “ara no ho és gens”.
El treball per cercar aquests aspectes programàtics ja s’ha començat a Escaldes-Engordany. El comitè parroquial socialdemòcrata i el liberal ja han mantingut reunions i Vendrell va avançar que ja tenen alguns punts definits tot i que durant aquest mes la tasca ha quedat aturada fins al setembre. De les trobades se n’extreu que “la sintonia hi és”, segons va assegurar la socialdemòcrata. Així va afegir que no ha costat trobar aquests punts programàtics conjunts, un fet que demostra que el pacte no és antinatural, va apuntar. De fet, remarca que amb el partit liberal actual “hi ha més punts en comú”, al mateix temps que subratlla que “amb un liberalisme més antic sí que hauria estat un pacte molt antinatural”.
A partir del setembre, es programaran reunions periòdiques amb representants del comitè local liberal i representants del socialdemòcrata. Vendrell va indicar que en les trobades que hi ha hagut fins ara no s’ha posat cap nom a sobre de la taula, ja que aquest no és el principal objectiu. El que sí que s’ha acordat és que les llistes siguin paritàries, si no pot ser a cada territorial (ja que “l’accés a la política no sempre és fàcil per a les dones”) almenys a nivell global de tot el país. 

Cèlia Vendrell
pacte PS-L'A
liberals
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte