Diari digital d'Andorra Bondia

Ventura Espot venç amb contundència i el PS no tindrà cap conseller al Comú


Escrit per: 
Julià Rodríguez

El que ha estat cònsol major  d’Or­dino durant els últims quatre anys, Ventura Espot, ha sortit reelegit per a quatre anys més, i veu així revalidada en les urnes la gestió portada a terme durant la passada legislatura comunal.

La contundència de la victòria d’Acció Comunal d’Ordino i Demòcrates per Andorra (ACO+DA) és important, si es té en compte que el suport que obté s’amplia del 39% de fa quatre anys al 56%, un fet que demostra que l’onada taronja començada en les passades eleccions generals ha tingut efecte a la parròquia.
Convergents d’Ordino (CDO) s’haurà de conformar amb dos consellers, tot i que aspiraven a substituir l’actual majoria, segons havien recalcat al llarg de tota la campanya electoral. El Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I), per la seva banda, recula fortament a la parròquia perdent més d’un centenar de vots –tot i l’augment que ha experimentat el cens– respecte a l’any 2007. Així, si l’Alternativa va aconseguir el 30,8% dels vots ara fa quatre anys, PS+I s’ha quedat ara en un 15,55% i no tindrà cap representant dins el Comú.
L’excònsol major Enric Dolsa s’havia referit diverses vegades al llarg de la campanya electoral a les dificultats que hi ha per desbancar del Comú un cònsol que es presenti a la reelecció, perquè això no ha passat mai en els últims anys des de l’aprovació de la Constitució. I, una vegada més, aquesta màxima no escrita enlloc s’ha complert, a Ordino i a la capital.
El resultat contundent que ha obtingut ACO+DA es veia venir ja quan tot just s’havien escrutat dos centenars de vots, quan ja obtenia 120 de les paperetes, mentre que CDO es quedava amb 35 i PS+I, amb 24. Més d’una hora després de l’acabament de la votació, la pàgina web oficial del Govern encara no oferia cap resultat de com anava el recompte –el mateix passava amb la parròquia d’Andorra la Vella, cosa que aixecava més expectació sobre el que estava passant, però ja es donava per suposat el triomf d’ACO+DA.
El cert és que el mateix Espot es mostrava durant el matí molt optimista davant dels mitjans de comunicació sobre el resultat que obtindria la seva candidatura i augurava una gran victòria per a ACO+DA, cosa que finalment s’acabaria confirmant. Ja amb la victòria assegurada, Espot recordava que havia encertat en el seu vaticini “quan anunciava una grata sorpresa” i explicava que estava “encantat” amb el resultat de la seva opció, que demostra “que el poble d’Or­dino vol la continuïtat”. Espot manifestava que no l’havia sorprès una diferència tan àmplia amb el segon partit, i respecte a l’alta participació obtinguda a Ordino, la més gran de tot el país, recordava que “totes les candidatures han treballat per explicar el seu projecte”.
Quan s’arribava a poc més del 45% de l’escrutini a la parròquia, el candidat a cònsol major de CDO, Enric Dolsa, ja admetia la derrota del seu partit, tot i que estava “estranyat” amb la contundència del triomf de ACO+DA per una majoria absoluta tan àmplia. “No era una tasca fàcil i pensava que estàvem jugant el partit, però el cert és que érem a la banqueta”, va dir Dolsa, que va considerar també que “les sigles d’un partit nacional com DA han pesat” en el resultat. El cap de llista de CDO anunciava, així mateix, que els pròxims quatre anys treballarà des de l’oposició “amb el màxim de responsabilitat possible “.

El PS continuarà treballant

Per la seva banda, la candidata a cònsol major de PS+I, Carolina Poussier, es va mostrar disposada a “continuar treballant” en una opció “de canvi i renovació” per a la parròquia d’Ordino, encara que sigui des de fora de la corporació, tot i que reconeixia que el resultat aconseguit s’ha quedat per sota de les expectatives que la candidatura tenia en un principi. “Hem de tenir en compte d’on venim des de fa sis mesos i que teníem dos polítics reconeguts davant de nosaltres”, va explicar Poussier en relació amb el desenllaç de les eleccions.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte