Diari digital d'Andorra Bondia

Vibracions positives, ‘placatges’ legals i campanyes productives a La Closeta


Escrit per: 
Redacció

La jornada electoral es va des­envolupar sense incidències a la Massana. El primer membre d’una de les candidatures a passar per La Closeta va ser el número 12 de Ciutadans Compromesos (CC), Roger Fité, que va matinar pensant en la cita esportiva que li esperava. El jugador del VPC tenia ahir a la tarda un partit important per sortir de l’última posició, un fet que va valorar de manera positiva perquè ajudarà a reduir la “tensió de l’ambient”. 
Malgrat perdre els cinc primers partits de la Lliga i trobar-se en una situació “una mica compromesa”, es va mostrar convençut de poder aconseguir tant la permanència en la categoria com la victòria en els comicis. Pel que fa a la campanya electoral, Fité va afirmar que “hi ha hagut algun placatge, però ha estat dins de les regles de joc, i ens hem aixecat”.

Menys complaent es va mostrar el cònsol major, Josep Maria Camp. “Per algunes coses que he sentit de portes endins, ha estat una campanya molt bruta”, va afirmar el màxim responsable de la corporació, que va concloure que “fer acusacions sense donar noms cau pel seu propi pes”, en relació amb la denúncia pública realitzada per Moviment Massanenc (MM) sobre pressions als funcionaris de la corporació.
 Poc després de les 9.30 arribava l’excandidata dels Verds Isabel Lozano, il·lusionada davant la possibilitat que la formació aconsegueixi “el primer càrrec jurat”. Si bé els Verds han donat suport a la llista encapçalada per David Baró, que compta amb la presència de Jael Pozo, l’excandidata va assegurar que “si no hi hagués la meva filla també hauria votat CC”.
L’excap de Govern Marc Forné, que va votar poc abans de les deu del matí, es va mostrar també confiat en la victòria de CC en opinar que “la gent té el sentiment que el Comú ha de continuar”. Tot i així, va recordar que fa dotze anys “ja es va perdre d’un vot” i va animar els votants a mobilitzar-se per evitar que es repeteixi una situació similar.

Els tres caps de llista van votar entre les 11.25 i les 12.00. El primer a arribar va ser el candidat d’MM, Robert Albós, acompanyat del número 2, Jordi Serra, i de les seves famílies, mentre que uns minuts més tard va ser el torn del líder de CC, David Baró.
Tots dos van deixar palesa la seva confiança en la victòria. Albós va assegurar que la formació té “vibracions positives” després d’haver “parlat amb molta gent”, i Baró va mostrar un “optimisme moderat” i va celebrar que “el programa ha agradat molt”.
Finalment, la candidata del Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I), Carol Cureau, que va exercir el dret a vot al migdia, acompanyada del seu fill i de la número 2, Myriam Avellana, va assenyalar que “la campanya ha estat molt productiva” i va afegir que “podem fer un bon resultat”.
L’exprimer secretari del PS Ferran Goya ja va mostrar, abans de votar, un cert escepticisme sobre la possibilitat de guanyar a la Massana: “Penso que podem continuar sent la segona força, o potser també la primera.”
Malgrat les diferències que CC i MM han mostrat durant la campanya, el ministre de Cultura, Albert Esteve, que va arribar al Comú cap a la una del migdia, va afirmar que “una vegada sapiguem qui són els caps de llista hem de sumar”, en considerar que “en aquests moments s’ha d’anar més a l’una que mai”.


 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte