Diari digital d'Andorra Bondia
Víctor Filloy i Verònica Canals.
Víctor Filloy i Verònica Canals.

Víctor Filloy i Verònica Canals ocuparan Afers Socials i Turisme


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El gerent de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda), Víctor Filloy, i Verònica Canals, directora general de Saetde fins a la temporada 2017-2018, seran els ministres d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i de Turisme, respectivament. 
Així ho va avalar ahir l’executiva de Liberals d’Andorra en la reunió en què va donar també el vistiplau perquè el president de la formació, Jordi Gallardo, deixi el seu escó al Consell General per passar a ocupar el ministeri de Presidència, Economia i Empresa i perquè l’ex-consellera general Judith Pallarés assumeixi la cartera de Funció Pública i Reforma de l’Administració.
Amb l’aval de l’executiva, L’A oficialitza doncs les quatre persones que ocuparan els quatre ministeris que els pertoquen en l’executiu de coalició després de l’acord assolit amb Demòcrates i Ciutadans Compresos.
Segons va destacar L’A en un comunicat, el nomenament de  Gallardo com a ministre provocarà canvis en la composició del grup parlamentari liberal. En aquest sentit, l’escó que deixa el president de la formació l’ocuparà l’advocada Eva López, número tres de la llista nacional de Liberals d’Andorra. Així mateix, el grup parlamentari aprovarà novament els càrrecs de president i president suplent en la pròxima reunió.
D’altra banda, des de Demòcrates, el cap de Govern va tancar també ahir les carteres d’Educació i Ensenyament Superior i de Cultura i Esports, que seran per a Ester Vilarrubla i per a Sílvia Riva, després que el cap de setmana es confirmés que la fins aquesta passada legislatura titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach, continuaria al capdavant del ministeri.
Ubach s’afegia així a la nòmina de ministres d’Antoni Martí repetidors liderada per Jordi Torres i Sílvia Calvó, que es mantenen a Ordenament Territorial i a Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, respectivament, i per Èric Jover, que passa d’Educació i Ensenyament Superior al ministeri de Finances i Portaveu del Govern.  Salut serà per a l’exdirector assistencial del SAAS i conseller general demòcrata, Joan Martínez Benazet.
La cartera restant, Justícia i Interior, tal com  va avançar Ciutadans Compromesos serà per a Josep Maria Rossell.
El nou executiu, a excepció de Riva, jurarà el càrrec demà al migdia a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino.

Víctor Filloy
Verònica Canals
ocuparan
afers socials
turisme

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte