Diari digital d'Andorra Bondia
Vidal defensa que les proposicions de lleis laborals "avancen cap a la modernitat" i volen "fomentar la contractació"
Vidal defensa que les proposicions de lleis laborals "avancen cap a la modernitat" i volen "fomentar la contractació"

Vidal defensa que les proposicions de lleis laborals "avancen cap a la modernitat" i volen "fomentar la contractació"


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Simpatitzants i afiliats de Demòcrates per Andorra han mantingut aquest dimarts al vespre una reunió que ha servit per parlar dels esborranys de les proposicions de la llei qualificada de les relacionals laborals, llei qualificada reguladora del conflicte col·lectiu i llei qualificada de l'acció sindical i patronal. En finalitzar la trobada el secretari d'organització de DA ha valorat que aquests textos impulsats des del grup parlamentari demòcrata són "equilibrats i avancen cap a la modernitat" i que tenen com a voluntat "fomentar la contractació".

Vidal ha manifestat que en un moment en què "l'economia va millor" aquests textos legals poden aportar els "elements necessaris" perquè els empresaris "contractin encara més". Així, ha remarcat que aquestes lleis volen "aportar nous beneficis i millores per als treballadors" i aportar una "flexibilització però no per ella mateixa sinó amb la intenció clara de fomentar la contractació". D'aquesta manera, ha respost a les crítiques sobre el fet que beneficiarien els empresaris. És més, a parer seu els textos que aquest dimarts els han presentat els consellers generals Josep Anton Bardina i Meritxell Palmitjavila "ni beneficien ni perjudiquen ni treballadors ni patrons" i creu que el fet que s'hagin rebut crítiques tant des d'una banda com de l'altra implica que mantenen una "posició equidistant". Ha negat, també, que es redueixi la indemnització per acomiadament tot i que posteriorment ha admès que sí que es faran certs "ajustaments" perquè augmentin els contractes.

I malgrat són textos que es veuen de bon ull, també ha afegit que estaran oberts a les diferents aportacions que es puguin fer tenint en compte que són "lleis que es nodreixen més de la pràctica que de conceptes teòrics" i que per tant, "entrant al detall" es pot comprovar que hi ha qüestions que poden ser millorables. "Si les aportacions són raonables, i estic segur que ho seran, es podran implementar", ha conclòs, fent també una crida als diferents sectors privats a fer arribar els seus plantejaments perquè es pugui anar més enllà dels sindicats del sector públic.

DA
lleis laborals
Esteve Vidal
textos
flexibilització
modernitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte