Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, durant l’entrevista amb el BonDia.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, durant l’entrevista amb el BonDia.

Vila diu que no ha "notat” el suport del Govern a Sant Julià de Lòria


Escrit per: 
M. S .C. / FOTO: J. G.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, lamenta la manca d’atenció que va rebre Sant Julià de Lòria per part del govern liderat per Antoni Martí. Preguntat sobre si el Comú lauredià va tenir durant la passada legislatura el suport de l’executiu que esperava, Vila va observar que “jo no l’he vist”. Així va declarar que “hem de respectar els governs com han estat” però va afegir que “no hem vist que Sant Julià de Lòria estigui especialment beneficiada”.

Pel mandatari, això s’ha pogut constatar en diversos àmbits. D’una banda va assenyalar que durant aquests anys no hi ha hagut inversions a la parròquia. A més, lamenta que “no se’ns ha escoltat per les transferències” i que “ens costa de treure els permisos de qualsevol obra o de qualsevol cosa” que hagi de concedir el Govern. Vila va afirmar desconèixer si a la resta de parròquies s’ha donat aquesta mateixa situació amb els permisos. “A nosaltres ens costa i als altres no ho sé”, va apuntar, i va seguir exposant que “no sé si a Canillo els costa tant. No sé el que els ha costat fer aquell pont [en referència a la plataforma esquiable de Soldeu] ni quant temps han hagut d’esperar”. El cònsol va recordar que “Naturlàndia és un atractiu turístic, el ràfting és un atractiu turístic, la plataforma suposo que també” i va concloure indicant que “no sé les facilitats que van tenir [a Canillo]” però “sembla que han anat de pressa”. El cònsol major lauredià ja va destacar en la darrera reunió de poble la lluita impulsada durant el seu consolat per reclamar una partida de transferències del Govern superior a la que inicialment es va fixar per a aquesta parròquia.

Campanya de civisme
Després que diverses de les intervencions que hi va haver durant l’última reunió de poble assenyalessin la neteja com un problema de la parròquia, el Comú ha posat fil a l’agulla i ja està treballant en la implementació d’una campanya de civisme informativa. Vila va explicar que durant aquest mandat s’han posat 35 sancions per portar el gos deslligat i no recollir els excrements. A més, hi ha hagut 16 sancions més d’animals que no portaven xip i 16 trasllats a veterinaris perquè els gossos estaven malalts. Davant d’això, Vila va indicar que “hi ha hagut actuacions però entenc que hem de fer una campanya de civisme per implicar els ciutadans a mantenir-ho net”. A més va valorar que el nombre de sancions imposades fins ara “potser són poques” i va anunciar que es donarà ordres als agents de circulació “d’estar-hi més a sobre i sancionar”. Vila també va explicar que s’han doblat els efectius del servei de neteja, passant de 8 a 16 persones i de 3 a 6 màquines. Tot i que creu que “no n’hi ha prou amb això”, el cònsol major lauredià va subratllar que “és més important col·laborar perquè no s’embruti” i d’aquí la decisió d’impulsar la campanya de civisme, que es vol posar en marxa abans d’acabar el mandat. 
Per altra banda, Vila va voler fer balanç de la reunió de poble. Va celebrar l’elevada participació (entre 380 i 400 persones). “Això no ho havíem vist mai”, va apuntar, i va afirmar que en les anteriors s’havia arribat a convocar 300 persones. “Això vol dir que la gent es preocupa pel poble”, va declarar. De la reunió també en va destacar la necessitat d’interconnectar el poble des del Punt de Trobada fins a la zona de la Margineda i cap a Naturlàndia. També es va referir a la proposta feta al Govern de construir dues passarel·les sobre la carretera general, que han de donar fluïdesa al trànsit i seguretat als vianants. Tot i que la petició es va fer fa dos anys, l’executiu no s’ha compromès a dur-la a terme.

 

 

Josep Miquel Vila
Sant Julià de Lòria
Govern
Comentaris: 2

Comentaris

L'elevada participació a la reunió de poble que celebra el Sr. Vila, potser reflexa l'elevat malestar dels seus conciutadans amb la majoria comunal.
“Això vol dir que la gent es preocupa pel poble” vol dir = això vol dir que la gent està preocupada pel futur del poble. "La proposta feta al Govern de construir dues passarel·les sobre la carretera general, que han de donar fluïdesa al trànsit i seguretat als vianants. Tot i que la petició es va fer fa dos anys, l’executiu no s’ha compromès a dur-la a terme". = Les dues passarel·les son innecessàries, i tampoc veig que la seguretat dels vianants sigui menor que en qualsevol altra part del poble . Un dels pasos de vianants només serveix per dos edificis que tampoc aturen el trànsit tant sovint i l'altre pas de vianants no es gens problematic. Només hi ha problema a la entrada/sortida escolar i es al pas de vianants de davant la Banca Mora i que per sort no està contemplat en la passarel·la. Per mitja hora al dia, ho resolen el agents i eviten a tothom de pujar i baixar escales per accedir a l'altre costat d'un carrer de 8 metres. L'altra passarel·la encara es més inútil a hores d'ara, com no sigui per donar feina a algún deixeble de Santiago Calatrava que vulgui fer la seva obra mestra i que ja s'avé amb el tarannà local. Molta falòrnia i poca utilitat.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic