Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la reunió.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la reunió.

Vilarrubla afirma que la bretxa digital és quasi nul·la a Andorra al consell directiu de l'OEI


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha participat aquest dimarts a la tarda en el 78è consell directiu de l'Organització d'Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI), que s'ha celebrat de forma telemàtica sota l'organització de la República Dominicana i amb la participació dels diferents països membres. La delegació andorrana l'ha completat el director del departament de Formació Professional, Formació al llarg de la vida i Innovació tecnològica, Xavier Campuzano. La titular d'Educació i Ensenyament Superior ha posat de manifest els avenços aconseguits mitjançant el projecte de renovació i millora del sistema educatiu andorrà en les competències digitals d'alumnes i docents, que han fet que la bretxa digital al Principat sigui pràcticament inexistent.

També ha explicat als participants la gran dotació dels darrers anys en els tres sistemes educatius, que ha portat a Andorra al capdavant de l'àmbit europeu en dotació tecnològica, amb una ràtio de 3,3 alumnes per ordinador.

L'acte, presidit pel secretari general de l'organització, Mariano Jabonero, i el president del consell directiu de la OEI i ministre d'Educació de la República Dominicana, Roberto Fulcar, ha servit tant per aprovar els comptes del 2019 i el pressupost biennal pels anys 2021 i 2022, com per a l'intercanvi d'experiències respecte a temes com la lluita contra la bretxa digital o la reducció de l'abandonament escolar.

A la reunió, a més d'Andorra, hi han pres part Portugal, Colòmbia, Costa Rica, Espanya, Hondures, Mèxic, Paraguai, República Dominicana, l'Uruguai, l'Argentina, Bolívia, el Brasil, Xile, Cuba, Equador, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Panamà i el Perú.

Vilarrubla
bretxa digital
Andorra
consell directiu
OEI

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte