Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió inaugural de la Reunió iberoamericana de ministres i altes autoritats d’Educació Superior de l’Havana.
Un moment de la sessió inaugural de la Reunió iberoamericana de ministres i altes autoritats d’Educació Superior de l’Havana.

Vilarrubla crida a l’intercanvi i cooperació per millorar l’educació


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

La titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va aprofitar ahir la seva intervenció en l’obertura de la Reunió iberoamericana de ministres i altes autoritats d’Educació Superior, que se celebra fins avui a l’Havana (Cuba), per fer una crida a l’intercanvi i cooperació en matèria educativa per a “la millora de la qualitat de l’educació superior”, així com pel “foment de la investigació científica” a través de “la circulació del coneixement i del talent”, segons va informar l’executiu en un comunicat.

Vilarrubla, que presideix la reunió juntament amb la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan, i el seu homòleg cubà, José Ramón Saborido, es va referir també a la convivència de tres sistemes educatius al Principat, tots ells “públics, gratuïts i de lliure elecció”. De la mateixa manera la titular d’Educació i Ensenyament Superior va posar en relleu el creixement progressiu de la Universitat d’Andorra (UdA), que permet cursar estudis superiors en àmbits que necessita el país i, alhora, fomentar la mobilitat amb centres iberoamericans com ara la Universitat Nacional d’Avellaneda (Argentina) o la Universitat de Monterrey (Mèxic).

Precisament, la ministra va remarcar que trobades com la de Cuba serveixen per treballar en favor “d’una xarxa iberoamericana que permeti un millor coneixement mutu dels nostres sistemes universitaris i dels nostres títols per així impulsar i afavorir la mobilitat de tots els membres de la comunitat acadèmica”. En aquest sentit, Vilarrubla va recordar que la Universitat d’Andorra és membre del Consell Universitari Iberoamericà (CUIB), un organisme que té la finalitat de promoure i facilitar la circulació d’estudiants, investigadors i professors entre les universitats que formen part del Marc Iberoamericà de Mobilitat.

La ministra va tancar el seu parlament destacant que “s’han d’unir esforços perquè existeixi una mobilitat acadèmica i professional per als nostres ciutadans”. Amb l’objectiu, va afegir, “de fomentar la transferència del coneixement científic generat per les universitats i perquè ningú quedi exclòs d’aquests avenços”.

La reunió de l’Havana, que clourà avui amb la declaració conjunta dels ministres i altes autoritats d’Educació Superior iberoamericans, pretén aprofundir en el diàleg entre tots els membres de la Comunitat Iberoamericana per a l’impuls de l’Agenda 2030 i fomentar la col·laboració en matèria educativa entre els països de la regió.

Cal recordar que en l’exercici de la Secretaria Pro Tempore (SPT) de la Conferència Iberoamericana, el Principat coordina, amb la Secretaria General Iberoamericana (Segib) i les autoritats locals, les trobades i fòrums de la Cimera que se celebren fora de territori andorrà, com és el cas d’aquesta trobada a la capital cubana.

En aquesta línia, i abans de la celebració, el 26 de novembre vinent, de la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, queda pendent establir la data en què tindrà lloc la 19a Conferència iberoamericana de ministres d’Administració Pública i Reforma de l’Estat, que ha d’acollir Portugal. Sí estan ja tancades les dates per a la tercera Reunió de responsables de Cooperació i, també la tercera, de Coordinadors nacionals, que se celebraran a Madrid entre el 5 i el 7 de juliol vinents, així com la ministerial d’Educació que tindrà lloc a Andorra el 5 i 6 d’octubre.

 

Vilarrubla
crida
intercanvi
cooperació
millorar
educació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic