Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra durant la seva intervenció a la conferència general de la Unesco.
La ministra durant la seva intervenció a la conferència general de la Unesco.

Vilarrubla reafirma el compromís d’Andorra amb l’Agenda 2030


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va participar ahir en el debat de política general de la 40a conferència general de la Unesco, a París. En la seva intervenció va destacar la feina que es fa des del Principat per tal d’acomplir l’Agenda 2030 i, en particular, l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible que busca l’accés universal a una educació igualitària, respectuosa i de qualitat. En aquest sentit, Vilarrubla va explicar als participants les iniciatives que des del Principat es duen a terme per arribar a aquest objectiu amb la col·laboració d’entitats com el Consell d’Europa, amb qui els professionals educatius del país treballen per millorar els mecanismes que permeten avaluar les competències i generar oportunitats d’aprenentatge per als més joves.
La ministra també va aprofitar la seva intervenció per reivindicar els valors de la Unesco que, després de 80 anys, continuen vigents. En especial, va destacar esdeveniments com l’Art Camp, va recordar que la vall del Madriu-Perafita-Claror és un paisatge cultural inscrit a la Unesco des de fa quinze anys, que Ordino acaba de presentar candidatura per esdevenir territori de la Biosfera o que Andorra ha presentat juntament amb Espanya i França una candidatura transnacional per posar en relleu la construcció i les singularitats del coprincipat.
A banda de la intervenció en el debat de política general, la ministra també va fer part dimecres d’una reunió d’alt nivell sobre Ensenyament Superior centrat, especialment, en els models d’inclusió i mobilitat. A més a més, durant la seva estada a París ha pogut mantenir dues reunions bilaterals amb els seus homòlegs de Costa Rica i Cuba.

Vilarrubla
reafirma
Compromis
d’Andorra
l’Agenda 2030

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte