Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la compareixença del titular de Salut, Joan Martínez Benazet.
Un moment de la compareixença del titular de Salut, Joan Martínez Benazet.

Vistiplau al projecte d’immunització que podria arrencar en quinze dies


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El Govern, en la darrera sessió del consell de ministres, ha donat llum verd al projecte per determinar el grau d’immunització a la Covid-19 de la població, una iniciativa impulsada per experts del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i de la Fundació Actua Tech, i que, com ha recordat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, compta amb l’assessorament de l’epidemiòleg català cap de la unitat d’ITS de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Oriol Mitjà.
  
Martínez Benazet, que ha precisat que aquest “projecte pioner” es podria posar en marxa d’aquí a dues setmanes, ha recordat que les dades obtingudes amb relació al grau d’infecció que ha assolit la població seran determinants a l’hora de prendre decisions sobre l’aixecament progressiu de les mesures i l’obertura de l’activitat econòmica. “Per obrir sectors s’ha de fer de forma molt precisa i amb coneixement, i aquest el donarà un estudi epidemiològic”, ha remarcat el ministre, que ha avançat que fins i tot es podria fer més d’un test a tots els ciutadans.

Tot i que Martínez Benazet no ha volgut donar massa detalls perquè “encara s’està elaborant el protocol” de com es portarà a terme tot plegat, si ha apuntat que per a la realització dels tests es podria habilitar un punt similar al que s’ha habilitat per recollir mostres per fer la prova per diagnosticar la Covid-19 a la rampa d’accés de l’antic tanatori, o fins i tot que es poguessin fer als centres de treball en el cas d’aquelles empreses que no han hagut de tancar la seva activitat. Sigui com sigui, ha continuat el ministre, que no ha descartat que laboratoris privats poguessin participar en el projecte, es comptarà amb un grup de voluntaris per a la recollida de mostres.

Per a la realització de les proves, el ministre ha explicat que s’han encarregat 150.000 tests a una empresa coreana que són fiables, ja que són els mateixos utilitzats en aquest país, que han d’arribar els pròxims dies al país a través d’Espanya.

Sí a la participació en un assaig internacional

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha avançat també que Andorra és un dels cinc països que participarà en un assaig clínic internacional sota la direcció de l’epidemiòleg Oriol Mitjà, que preveu tractar amb hidroxicloriquina no només els malalts de coronavirus sinó també els contactes d’aquests.

La intenció és poder determinar fins a quin punt la hidroxicloroquina pot “ser preventiva i pot servir per protegir de la malaltia”. I és que tot apunta que la Covid-19 pugui ser un virus estacional, de manera que “preocupa” que pogués “tornar l’octubre vinent”, segons ha apuntat el ministre, que ha remarcat que no es pot saber amb seguretat si en aquell moment hi haurà o no una vacuna per al coronavirus. A més, per a Martínez Benazet, l’assaig clínic pot “tenir moltes implicacions” i ajudar, entre d’altres, a protegir els col·lectius més vulnerables.

Vistiplau
projecte
d’immunització
podria
arrencar
quinze dies

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Crec que encara no es temps de aixecar el confinament...cada día veig mes gent pel carrer fent el ganso amb bici, monopatí, caminant, etc. i, a sobre, cotxes amb dues persones una al costat de l'altre. Em sembla que hi ha gent que no te dos dits de cervell. Es tindria que sancionar i ja veurien com s'acabaria.
hay que poner sanciones la gente no se lo toma enserio el confinamiento ,gente en patines eléctricos,haciendo deporte ,bicicletas etc.y personas sin mascarillas ni guantes

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte