Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Jordi Cinca.
El ministre de Finances i portaveu de l'executiu, Jordi Cinca.

Vistiplau a la signatura del multilateral de l’OCDE


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.M.

El consell de ministres va donar el vistiplau a la signatura del conveni multilateral de l’OCDE per a l’intercanvi d’informació en l’àmbit del que es coneix com a país per país amb totes les autoritats signatàries del conveni, segons va destacar el ministre de Finances.
Jordi Cinca, que va avançar que serà la a secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Claudia Cornella, qui signarà el conveni a la seu de l’OCDE a París el 18 d’octubre vinent, va recordar que aquest intercanvi país per país forma part de les accions emmarcades en el projecte BEPS per lluitar contra l’erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis.
El ministre, que va recordar que aquesta modalitat d’intercanvi no tindrà massa impacte al país ja que només afecta a grans grups multinacionals que facturin més de 750 milions d’euros, va incidir en la importància d’aquesta signatura ja que referma la voluntat d’Andorra de treballar en el marc de BEPS.
D’altra banda, Cinca va informar que l’executiu va entrar ahir a tràmit parlamentari el projecte de llei de suplement de crèdit per un import de 7,5 milions d’euros per fer front a la regularització de les transferències als comuns corresponents a l’exercici 2017.

Adjudicada l’app de la mobilitat i els avisadors acústics

L’executiu va adjudicar ahir els treballs de disseny, desenvolupament i posada en funcionament d’una aplicació per telefonia mòbil d’informació de la mobilitat del país a l’empresa Andornet per un import de 20.434,98 euros, segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca. Paral·lelament, es va adjudicar també el subministrament, la instal·lació i la posada en servei d’avisadors acústics per a invidents en diverses cruïlles semafòriques de la xarxa de carreteres, vials i carrers del Principat, en aquest cas a Aerco per un import de 19.804,92 euros.

Aerco seguirà gestionant el Centre Nacional del Trànsit

L’empresa Aerco continurà gestionant el Centre Nacional del Trànsit (Cenatra), els túnels i altres sistemes de gestió intel·ligent (ITS) de la xarxa viària del país durant els propers quatre anys després que l’executiu li adjudiqués ahir els treballs de contracte per a la gestió i el manteniment per un import d’1,7 milions d’euros cada any. Segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, el nou contracte, que entrarà en vigor l’1 de març del 2019 un cop acabi l’actual, és ampliable fins a un màxim de sis anys.

Resolta la subhasta de l’emissió de deute públic

El Govern va acordar ahir el decret de resolució de la subhasta de la darrera emissió de deute públic per un import de 100 milions d’euros, segons va informar el titular de Finances, que va precisar que s’han rebut sol·licituds per un import de 345.381.000 euros, més de tres vegades l’import ofert. Jordi Cinca, satisfet per la “bona acollida” que ha tingut “una vegada més” una emissió de deute, va recordar que es tracta d’un bo de cupó zero amb un venciment a dotze mesos i amb un interès del 0,60% anual.

Vistiplau
signatura
multilateral
l'OCDE

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte