Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la visita de Valéry Giscard d'Estaing al país l'octubre del 1978.
Un moment de la visita de Valéry Giscard d'Estaing al país l'octubre del 1978.

Vives fa arribar a Macron el condol per la mort de Giscard


Escrit per: 
Agències / Foto: Arxiu Nacional – Fons Fèlix Peig

El copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha enviat una carta de condol al copríncep francès, Emmanuel Macron, per la mort de l’excopríncep i expresident de la República Francesa Valéry Giscard d’Estaing.

Vives transmet el condol a la família Giscard d’Estaing, i en general a tot el poble francès, en nom propi i en el de les autoritats i el poble del Principat d'Andorra.

També recorda en la seva missiva que sent copríncep Giscard va visitar el Principat l’any 1978, amb motiu dels 700 anys de la signatura del primer Pareatge. I destaca que es recorda "amb agraïment tot el treball realitzat en bé" del Principat. Així, incideix en el fet que va impulsar la creació del Lycée Comte de Foix i durant el seu mandat va encaminar el decret de la reforma institucional, juntament amb el copríncep episcopal Joan Martí i Alanis.

"Sento molt la seva pèrdua després d’una llarga vida i elevo pregàries per ell", destaca Vives elogiant la figura de Giscard de qui diu que era un "convençut humanista cristià i treballador incansable per la unitat europea".

vives
Macron
condol
mort
Giscard

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte