Diari digital d'Andorra Bondia
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, amb els membres del comú de Canillo.
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, amb els membres del comú de Canillo.

Vives visita el comú de Canillo en el marc de la Visita Pastoral


Escrit per: 
Agències

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, continua visitant la parròquia de Canillo en el marc de la Visita Pastoral que el cap d'Estat va iniciar l'1 de novembre. Aquest dijous s'ha celebrat una recepció institucional al comú on, de la mà del cònsol major, Josep Mandicó, l'arquebisbe d'Urgell ha visitat les instal·lacions de la corporació i ha intercanviat unes paraules amb tots els consellers del consistori.

Durant el seu parlament, Mandicó ha volgut destacar la importància per Andorra del que suposa l'estructura del coprincipat, ja que "tenir dos caps d'Estat és primordial per al país", ha assenyalat, així com la proximitat que Vives ha tingut amb els ciutadans al llarg d'aquests dies. També ha fet saber al copríncep la cura que té la parròquia envers les tradicions, ja que Canillo és l'única parròquia que "obre el Sant Crist" abans de cada consell de comú.

Per la seva banda, i després d'agrair les paraules envers la seva persona, Vives ha destacat aspectes importants de l'actualitat a tenir en compte com és la preservació ecològica i el reforç en la fraternitat entre els ciutadans i les institucions. A més, ha posat l'accent en la tasca que duu a terme la casa de colònies AINA, la qual visitarà aquest diumenge per cloure la visita d'enguany. No s'ha oblidat tampoc de la renovació que està duent a terme la parròquia pel que fa a noves construccions, fent referència a la recentment inaugurada plataforma de Soldeu i l'aparcament.

Per acabar amb el seu discurs, Vives ha apel·lat per la construcció d'un futur pròsper per a les noves generacions i continuar tenint la mateixa atenció cap a la gent gran. Així doncs, no ha volgut acabar el seu discurs sense agrair el suport que Canillo dona al copríncep episcopal.

Aquesta ha estat la segona visita que Vives ha fet a la parròquia des que és cap d'Estat. La primera va ser tot just a l'inici del mandat de Mandicó al capdavant del comú el 2011 i, aquesta última, ha coincidit precisament amb la fi del mandat del cònsol.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte