Diari digital d'Andorra Bondia

Xavier Espot rep el ministre d'Afers Exteriors de Singapur


Escrit per: 
Agències/Foto: E.O.


El minsitre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, s'ha reunit aquest dissabte al matí amb una delegació de Singapur, encapçalada pel seu homòleg, George Yong-Boon Yeo. Es tracta de la primera visita del ministre d'Afers Exteriors de Singapur al Principat.

Durant la trobada s'han intercanviat experiències en relació a la sortida d'ambdós països de la llista de països no cooperants de la OCDE i s'han tractat altres temes d'interès pels dos petits Estats.

Espot va convidar Geroge Yong-Boon Yeo en la trobada que van mantenir en el marc de les Nacions Unides el setembre del 2009. Singapur ha acceptat la invitació amb l'objectiu de conèixer millor els petits Estats d'Europa, ja que Singapur és considerat un petit Estat asiàtic. A banda, la reunió ha servit per parlar de la situació de les dues places financeres després que els dos països han sortit de la llista grisa de països no cooperants amb l'OCDE. Així, el ministre de Singapur ha informat Espot que el proper mes d'octubre se celebrarà una reunió del Global Forum de l'OCDE al seu país, en el qual Andorra hi pren part, i que té com a objectiu avaluar els treballs fets pels diferents països en matèria d'intercanvi d'informació fiscal.

Els dos ministres han valorat positivament la necessitat d'apropar-se i buscar nous eixos de col·laboració, especialment en els àmbits econòmic, financer i turístic. En aquest sentit, George Yong-Boon Yeo ha ofert la possibilitat que una delegació d'empresaris i representants turístics d'Andorra es pugui desplaçar al país asiàtic per acostar relacions, segons ha informat el Govern mitjançant un comunicat.

Finalment, durant la reunió s'ha plantejat la possibilitat que Singapur acrediti a un ambaixador al Principat amb caràcter no resident per desenvolupar i estrènyer les relacions bilaterals dels dos països. El ministre de Singapur ha aprofitat la visita a Andorra per demanar el suport a la candidatura del país asiàtic al Consell de l'Organització per l'Aviació Civil Internacional (OACI).

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte