Andorra es convertirà en la capital mundial de les cuines d’alta muntanya
Andorra acollirà del 14 al 18 de setembre les primeres jornades professionals internacionals de gastronomia d’alta muntanya sota el nom Andorra Taste. Es preveu que més d’un centenar de professionals d’entorns muntanyosos de tot el món s’apleguin durant cinc dies a Escaldes-Engordany, amb una agenda d’activitats de divendres a diumenge, i que inclourà una programació especial per als infants.
Així, Andorra Taste reunirà un grup de rellevants cuiners internacionals, espanyols i del Principat juntament amb productors i professionals de l’àmbit turístic, per treballar en el desenvolupament d’un concepte comú de cuina d’alta muntanya que defineixi la seva singularitat.
La trobada, que ha estat organitzada pel Comú escaldenc, Andorra Turisme i Vocento Gastronomía - grup GSR, també pretén posar en valor la gastronomia del Principat des dels seus productes autòctons fins a la seva influència i relació culinària amb França i Espanya.
Cuiners i xefs andorrans
Cal destacar que hi haurà una important representació de cuiners andorrans, com ara Carles Flinch de Can Manel, Miquel Canturri de Minim’s, Dolors Pal de la Borda Raubert i Marcel Besolí del Celler d’en Toni. A més, també participarà l’únic restaurant amb estrella Michelin d’Andorra de la mà de Francis Paniego i Jordi Grau, el Restaurant Ibaya* a Soldeu. Altres xefs rellevants amb restaurants al Principat que també assistiran a l’Andorra Taste són Nandu Jubany amb Maties Coll del Diamant i Oriol Rovira acompanyat d’Óscar Villalba de Les Pardines 1819.