El corder i el vi, protagonistes del festival Cordevi del Pallars Jussà
El Pallars Jussà donarà el tret de sortida aquest divendres al festival Cordevi que pretén posicionar la carn de corder que es produeix a la comarca i el vi que s’hi elabora com a productes gastronòmics destacats. Del 4 d’octubre al 17 de novembre, el visitant tindrà l’oportunitat de descobrir alhora una gamma molt més àmplia de productes que s’elaboren al Pallars, com la cervesa, l’oli, el safrà o la vedella ecològica, gràcies a una cinquantena d’activitats programades. El Cordevi, a més, vol ser un nexe d’unió entre les diferents fires que tenen lloc en aquesta època de l’any al Pallars Jussà, facilitant la difusió de l’oferta de cada municipi i complementant-la amb experiències autèntiques i exclusives, tant pel que fa al moment com al contingut de l’activitat. Entre les activitats programades hi ha caminades i visites especials a les vinyes, excursions amb ramats i pastors, sopars temàtics centrats en l’oli o les postres. I també hi haurà altres propostes adreçades a públics específics com ara jornades tècniques impulsades des del programa Al teu gust, aliments del Pallars. Eva Carmona, del celler El Vinyer, explica que aquest festival els serveix per fer valdre el producte que elaboren i donar-lo a conèixer tant a la gent del Pallars com a tots aquells que el visiten. Paral·lelament, i dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès i coincidint amb els caps de setmana de fira.