Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.
El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.

Programa d’inserció laboral per a joves en risc d’exclusió social


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

El consell de ministres ha donat llum verd al programa d’inclusió sociolaboral per a adolescents i joves en situació de risc, adreçat específicament als joves que es troben en seguiment per les àrees que atenen adolescents i joves del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, segons ha detallat el titular de la cartera. Víctor Filloy, que ha assegurat que amb aquesta iniciativa es dona resposta també a les demandes de les diferents associacions que treballen amb aquest col·lectiu, ha destacat que amb el programa es pretén que els joves d’entre 16 i 25 anys puguin obtenir un lloc de treball remunerat i en el qual poder-se, alhora, formar.

Així, Filloy ha detallat que el Govern es farà càrrec del salari d’aquests joves (el mínim interprofessional) així com de les cotitzacions a la branca general i de jubilació de la CASS, i que la jornada laboral ha de ser d’entre 20 i 30 hores setmanals, si bé en alguns casos es pot arribar a les 40. Així mateix, el programa, que implica tant les institucions i societats públiques i parapúbliques com les empreses privades, preveu que els contractes hagin de ser de sis mesos prorrogables una vegada pel mateix període, i que el jove tingui sempre un tutor que farà el seu seguiment. La voluntat  és que el jove pugui ser contractat al final del període i, si no és així, podrà accedir a les ofertes del Servei d’Ocupació.

Tot i que la iniciativa, que compta amb una dotació de 58.000 euros “ampliable”, s'ha aprovat aquest dimecres, Filloy ha explicat que ja es va portar a terme una primera prova pilot el novembre passat i que en aquests moments hi ha set joves que tenen un lloc de treball i dos que estan pendents de valoració.

programa
d’inserció
laboral
joves
risc
d’exclusió
social
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic