Diari digital d'Andorra Bondia
Durant la presentació de la campanya, amb part de les ampolles plenes de burilles
Durant la presentació de la campanya, amb part de les ampolles plenes de burilles

100.000 burilles per a una campanya... ja criticada


Escrit per: 
Redacció / Foto: ASU

140 ampolles de plàstic lligades a les pilones del carrer Major exhibeixen les 100.000 burilles recollides pel grup Per Una Catalunya Neta durant l’any passat a la Seu d'Urgell. L'objectiu, conscienciar del greu problema que representen quan es llencen al carrer, en una campanya que compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu. Des de Compromís repliquen: aquesta no és la manera i demanen la retirada d'un muntatge que, adverteixen, empobreix la imatge del carrer i pot disgustar els comerciants.

Aquest migdia es presentava a la plaça Patalín la campanya de sensibilització de l’Ajuntament i la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet per conscienciar a la ciutadania de la problemàtica ambiental que comporta llençar burilles de tabac a terra. Així ho han explicat en roda de premsa l’alcalde, Jordi Fàbrega; el vicealcalde, Francesc Viaplana; la regidora de Medi Ambient, Núria Tomàs, i l’activista de l’associació Per una Catalunya Neta Toni Olm.

Fàbrega ha explicat que dels 13 milions de cigarretes que es consumeixen a l’any a la Seu d’Urgell, es llencen a terra 9 milions de burilles, “una xifra extremadament alta”. “Això significa que aquelles burilles que no s’han pogut escombrar, quan plou, se’n van cap als embornals, contaminant així les aigües dels rius i del mar”.

Per això han volgut fer una campanya cridanera, "d'alt impacte visual", que permetrà veure les 100.000 burilles recollides i dipositades dins de 140 ampolles de plàstic que s’han penjat a les pilones del carrer Major. Després s'enviarà una carta a tots els domicilis de la ciutat explicant la problemàtica que suposa aquest residu i informant de la distribució gratuïta de cendrers de butxaca als ciutadans fumadors de la nostra ciutat. Es preveu repartir un total de 1.200 cendrers.

Reacció
Apenes un parell d'hores ha trigat a reaccionar Compromís per la Seu: el grup encapçalat per Òscar Ordeig Compromís considera aquesta campanya del tot equivocada, que "és antihigiènica i antiestètica i perjudica al comerç de La Seu". En demanen la retirada i argumenten que "al bell mig del centre històric el que cal és embellir i no contribuir més a la seva degradació" i qualifica la iniciativa com una "acció municipal del tot desafortunada".

 

 

 

 

 

burilles
campanya
critica

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Doncs la trobo molt encertada, el fumador que tira la burilla al terra és un brut, oi que no la tira al terra de casa seva? (igual penso de qui no recull les caques de gos, i jo en tinc un, o qui tira qualsevol cosa al terra del carrer)

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte