Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot.
Xavier Espot.

1.100 ERTOs impagats per deutes de les empreses


Escrit per: 
M.P. / FOTO: SFGA

200 empreses i 1.100 treballadors. Aquestes són les xifres que va donar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, sobre els afectats per impagaments d’ERTOs. Espot va remarcar que “l’únic escull” que queda de les diverses problemàtiques citades ara fa uns dies és el d’empreses que tenen deutes amb l’Administració i que per ara no estan en curs de regularització. En aquest sentit va recordar que la Llei Òmnibus que regula la suspensió temporal dels contractes de treball i les reduccions de jornada deixa ben clar que aquelles empreses que tenen deutes amb alguna administració no es poden acollir a aquesta mesura. “Si no es paguen no és per una mala gestió del Govern o de la CASS, sinó per una impossibilitat legal”, va insistir.
Amb tot, va reconèixer que són conscients que “la part perjudicada són els assalariats” i per això va indicar que la voluntat és “acompanyar” aquestes empreses i mirar de trobar una sortida. De fet, el líder de l’Executiu va explicar que es trucarà a aquestes 200 empreses, “una per una” per comunicar-los el deute que tenen, i si “fan una proposta seriosa de pagament, estem disposats a fer una interpretació flexible de la llei perquè ho puguin pagar”. D’aquesta manera, “encara que sigui un pagament fraccionat i a molts mesos vista”, si la proposta és seriosa, va insistir, “la situació es desbloquejaria”. Espot va justificar la no-aplicació d’un ERTO en aquests casos perquè són empreses “que no han honorat els seus compromisos amb anterioritat i molts ciutadans no entendrien que amb impostos de tots ajudéssim aquestes empreses”.

ERTO

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Govern, heu fet molt bona feina, però aquesta darrera informació no és certa del tot, i està creant molta confussió!!!. Hi han empreses que ho van presentar tot quan tocava, sense cap deute, i en canvi amb treballadors pendents de cobrar. De la mateixa empresa uns sí i d'altres encara no. Això nomès pot ser degut a un error vostre, Sr. Espot. Si us plau, no ens treguem les puçes de sobre...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte