Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de la campanya d’Unicef #CadaVidaCompta.
Imatge de la campanya d’Unicef #CadaVidaCompta.

130.000 infants es beneficien dels projectes d’Unicef Andorra el 2018


Escrit per: 
Redacció/Foto: Unicef

Més de 130.000 infants es van beneficiar l’any passat de les diferents iniciatives i programes impulsats des del Comitè Nacional d’Andorra per a l’Unicef als quals l’organització va destinar fins a 393.403,17 euros, un 16,35% menys que l’exercici 2017. Així es desprèn de la Memòria d’activitats feta pública ahir per l’ONG, en què s’explica que l’entitat va gestionar el 2018 uns ingressos de 547.040,53 euros, un 8,68% menys que l’any anterior, dels quals el 71,92% es van destinar a projectes sobre el terreny i emergències i el 28,08% restant, 153.631,36 euros, a programes de sensibilització a Andorra i a despeses de funcionament, una quantitat que representa “un 19,32% més que el 2017 a causa de despeses extraordinàries de l’exercici”. 
D’aquesta manera, fins a un 78% dels fons, provinents en un 92,69% del sector privat (donants, socis, organitzacions i empreses) i en un 7,31% de subvencions públiques, es va destinar als diferents programes. En aquest sentit, l’entitat precisa que el 90% va ser per als projectes al Buthan, a la República Centreafricana i a la República del Congo així com als programes regulars i a les campanyes d’emergència, mentre que el 10% es va destinar a programes de sensibilització i promoció dels drets dels infants a Andorra. Del 22% dels fons restants, un 13% corresponen a les despeses de funcionament –gestió i administració– i el 9% a la recaptació i la presència social. 
Quant a projectes concrets, Unicef destaca la tasca duta a terme a la República Centreafricana, on 913 infants associats amb grups armats (incloent-hi 242 noies) es van alliberar i reintegrar. Així, aquests infants van tenir accés a serveis de salut, de suport psicosocial i de reintegració amb les seves famílies i comunitats. A més, 121.514 infants (incloent-hi 53.611 nenes) es van beneficiar l’any passat d’activitats recreatives a algun dels 97 espais adaptats. 
En el cas de la República del Congo, es van inscriure 1.266 alumnes autòctons (607 noies) i tots van rebre material escolar. També 950 persones van rebre tractament contra malalties comunes i 220 infants van ser vacunats. Al Bhutan, 650 infants amb discapacitat van assistir a alguna de les divuit escoles inclusives. A més, 100 infants amb discapacitats auditives van aprendre el llenguatge dels signes traduït al seu idioma.
En la Memòria d’activitats es destaca també que es va donar resposta, gràcies als fons rebuts de la Plataforma d’ONG d’Andorra, a donacions de particulars i a fons propis, a les situacions d’emergència dels refugiats sirians a Jordània; per als països del Carib afectats pel pas de l’huracà Irma i per al terratrèmol a Mèxic.
Entre la tasca duta a terme al país, Unicef incideix en el treball de conscienciació i en la col·laboració amb persones i entitats en la tasca de defensa i promoció dels drets de la infància i recorda iniciatives com Moltes gràcies, One Chance for Children, la campanya #CadaVidaCompta o les targetes solidàries amb diferents entitats bancàries, entre d’altres. 
A més, destaca la feina feta amb l’Observatori de la Infància; la Setmana de la infància amb RTVA sobre la prevenció de l’abús sexual en l’àmbit esportiu; el Dia internacional de la infància i l’adolescència, o els tallers sobre participació i consell d’infants amb les escoles i els set comuns, entre d’altres.
Per tot plegat, l’entitat considera que el 2018 “s’han aconseguit grans resultats”.

 

beneficien
infants
projectes
Unicef
Unicef Andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte