Diari digital d'Andorra Bondia
132.000 € per redactar el Pla de mobilitat integral de la vall central
132.000 € per redactar el Pla de mobilitat integral de la vall central

132.000 € per redactar el Pla de mobilitat integral de la vall central


Escrit per: 
Redacció / FOTO: J.G.

El consell de ministres va aprovar ahir el decret pel qual s’autoritza un avenç de fons, per un import total de 132.000 euros, destinat a finançar la redacció del Pla de mobilitat integral de la vall central d’Andorra. D’aquesta manera el Govern dona resposta a la demanda dels comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany de disposar d’aquest pla de mobilitat com més aviat millor després de l’acord adoptat el passat mes de juny per la Taula Nacional de Mobilitat.

El dia 12 de juny del 2017 la Taula Nacional de Mobilitat va acordar per unanimitat sol·licitar al ministeri d’Ordenament Territorial la redacció d’un pla que determinés les actuacions a seguir en relació amb la mobilitat a la vall central d’Andorra, tal com recorda l’executiu en un comunicat. L’àmbit geogràfic de l’estudi se centra en les zones de més complexitat quotidiana pel que fa al trànsit, en els nuclis de població formats per Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, tenint també en compte la incidència i la repercussió en la resta del país.

El ministeri d’Ordenament Territorial va determinar l’enfocament, el contingut i les pautes que haurà de complir el Pla de mobilitat integral de la vall central d’Andorra per assolir els objectius plantejats per la Taula Nacional de Mobilitat. Aquest pla, amb un cost d’elaboració estimat en uns 132.000 euros, planteja com a principals objectius la millora de la qualitat de vida de les persones, la millora de la qualitat de l’aire, i l’optimització i la racionalització dels recursos, detalla el comunicat del Govern. El pla estudiarà i analitzarà les estratègies a impulsar durant els pròxims anys en matèria de mobilitat per disposar d’un disseny global de l’ordenació, que hauran d’incloure la totalitat dels elements que incideixen en la mobilitat, en qualsevol de les seves àrees, ja sigui la xarxa viària, la regulació i optimització de la xarxa, el transport públic, el transport de mercaderies, les bicicletes, els vianants, el foment de mobilitat sostenible, els vehicles elèctrics o les places d’aparcament, entre d’altres, de tal manera que les actuacions que progressivament es duguin a terme tant des del Govern i els comuns com des dels operadors de transport segueixin les mateixes directrius.

Les administracions comunals d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany van manifestar el seu interès a poder disposar del Pla de mobilitat integral de la vall central d’Andorra com més aviat millor i van informar de la seva voluntat de dur a terme accions immediates en les vies de circulació més concorregudes durant els pròxims mesos alineades amb els objectius de mobilitat acordats. Per aquest motiu el Govern justifica la urgència de la despesa i va decidir no demorar l’elaboració del pla a l’exercici del 2018.

mobilitat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte