Diari digital d'Andorra Bondia
152.949 euros per al pla de recerca del cultiu de nabius
152.949 euros per al pla de recerca del cultiu de nabius

152.949 euros per al pla de recerca del cultiu de nabius


Escrit per: 
Redacció

El Govern atorgarà un ajut a l’Associació de Pagesos i Ramaders (APRA) per realitzar el pla de recerca sobre la viabilitat del cultiu de nabius. L’entitat ha sol·licitat l’aportació econòmica per poder elaborar l’estudi durant cinc anys, i la quantitat atorgada ha estat de 152.949 euros. Aquest ajut s’emmarca en la voluntat del Govern de promoure accions que puguin ajudar a la diversificació de les explotacions agràries aportant coneixement tècnic i permetent l’obtenció de productes agroalimentaris d’alt valor afegit. La comissió tècnica d’Agricultura i Ramaderia ha valorat positivament la sol·licitud perquè es tracta d’un projecte que s’emmarca en l’estratègia de desenvolupament del sector primari. L’entitat coordinarà els treballs del pla de recerca, que seran realitzats per un equip d’especialistes en el cultiu d’aquesta planta. La primera fase del pla permetrà identificar les parcel·les pilot que disposin de les millors característiques per acollir les proves de cultiu, que ja s’iniciaran a la tardor. En fases posteriors es farà el seguiment de les noves plantes i de la seva producció, l’avaluació dels rendiments i la identificació de les possibles sortides comercials del producte final.

El Govern nomena els membres de la Covass

El Govern va aprovar ahir el nomenament dels membres de la Comissió de Valoració Sociosanitària (Covass). Estarà presidida per la cap de l’àrea de Serveis Sociosanitaris del departament d’Afers Socials, Montserrat Gil. Com a membres titulars també hi haurà la cap de l’àrea de Promoció de l’Autonomia Personal, Maria Mercè Pascual, que serà la secretària; la tècnica de l’àrea de Planificació, Regulació i Finançament del departament de Salut Anna Nerín; la psiquiatra del servei de Salut Mental del SAAS Gemma Garcia i el metge de la CASS Michel Heyraud. Com a suplents es va nomenar Maria Mercè Pascual en substitució de Montserrat Gil, Raquel Guàrdia en substitució de Maria Mercè Pascual, Montserrat Ojeda en substitució d’Anna Nerín, Eva Bosch en substitució de Gemma Garcia i Carles Pedragosa en substitució de Michel Heyraud. La Covass és l’òrgan nacional de caràcter tècnic amb competències per valorar les situacions de dependència i proposar l’assignació dels recursos 

idonis.

 

 

Andorra
nabius
agricultura

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Per la patata ni un ral i per això ajudes. Gràcies Ramaders per no ajudar els que us feia por que us baixessin els mes de 2 milions anuals de subvenció a la ramaderia.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte