Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge del pic del Carroi.
Imatge del pic del Carroi.

15.500 € per a l’estudi d’impacte econòmic del telefèric del Carroi


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: Facundo Santana

Malgrat que el concurs per la construcció i explotació del telefèric del pic del Carroi ha quedat desert per no presentar-se cap oferta, i que s’ha encetat un període de reflexió sobre el futur del projecte, el Comú de la Massana segueix treballant per conèixer quines conseqüències tindria el giny per a la parròquia. És per això que ha adjudicat per 15.500 euros un estudi sobre l’impacte econòmic que tindria el telefèric fins a Pal, en cas que s’acabi executant. El treball anirà a càrrec de la multinacional dedicada a serveis immobiliaris Cushman & Wakefield.

La cònsol major massanenca, Olga Molné, va explicar que no s’ha tirat enrere aquesta adjudicació encara que el projecte estigui ara aturat per si més endavant es convoca un nou concurs per a la construcció del telefèric. “Si algun dia es fa la segona part volem tenir clares les conseqüències negatives i positives”, va declarar la mandatària, que va afegir que “tant si es fa ara, d’aquí a tres anys o en pròxims mandats, és important saber què passarà a la Massana”. En aquest sentit va exposar que si les conseqüències de la instal·lació per a la parròquia són “un desastre” ja “no cal ni plantejar-ho”.

Molné va recordar que el programa electoral amb què Ciutadans Compromesos va guanyar les eleccions recollia la celebració d’un referèndum sobre aquest projecte. Amb vistes a preparar aquesta consulta popular, la cònsol major va afirmar que es va encarregar un estudi sobre l’impacte econòmic en el sector de l’hostaleria, el comerç i el turisme. El segon informe que se sol·licitarà serà el relatiu a l’impacte mediambiental. Amb aquests dos estudis damunt de la taula la població podrà posicionar-se en el referèndum “amb coneixement de causa”, va dir Molné.

Ara per ara no hi ha data de celebració d’aquesta consulta, com també es desconeix si es tornarà a convocar un nou concurs per adjudicar la construcció i l’explotació del telefèric al Carroi. La mandatària massanenca va recordar que amb el Comú d’Andorra la Vella s’han donat tot l’estiu per pensar-hi.

La cònsol major de la Massana ja va anunciar en la reunió de poble del 5 de juliol passat que el Comú vol disposar d’un informe econòmic per garantir que el telefèric del Carroi és sostenible a nivell econòmic i social. Així doncs, des de la corporació es va indicar que se segueix treballant per analitzar la viabilitat econòmica, social i mediambiental del projecte.

15.500
estudi
impacte econòmic
telefèric del Carroi
Comentaris: 3

Comentaris

Deixeu les nostres muntanyes en pau, pesats!
queremos ya el proyecto terminado sacarlo otra vez pero con menos exigencias
Qui vol el projecte dius? Els que faran calerons? potser tu ets un d'ells, per que a molta gent d'Andorra se la sua! per anar a la muntanya no necessitem un giny ni osties!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic