Diari digital d'Andorra Bondia
170 ingressos per cures pal·liatives durant el 2016
170 ingressos per cures pal·liatives durant el 2016

170 ingressos per cures pal·liatives durant el 2016


Escrit per: 
Redacció/FOTO:J.G.

L’any passat es va registrar 170 ingressos hospitalaris a la unitat de cures pal·liatives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Es va atendre 204 consultes per via telefònica i es va fer 175 visites en consultes externes. 

Les cures pal·liatives ofereixen “una atenció integral, individualitzada i continuada a les persones, i la seva família, que tenen una malaltia avançada, progressiva o terminal amb símptomes múltiples, multifactorials i canviants, i amb un alt impacte emocional, social i espiritual, i que requereixen una gran atenció”, segons explica la mateixa Societat Espanyola de Cures Pal·liatives. 

De fet, a la unitat de cures pal·liatives de l’hospital treballa un equip multidisciplinari format per metges, infermeres, auxiliars d’infermeria i treballadors socials, que conjuntament amb la col·laboració d’altres serveis intervenen en el procés assistencial dels pacients i la seva família. 

El darrer número que publica el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va dedicat a la unitat de cures pal·liatives i explica quin és el circuit i les derivacions d’aquest servei, que s’ofereix al mateix hospital, a consultes externes de la Clínica Verge de Meritxell i al domicili mateix, sempre en estreta col·laboració amb l’equip d’atenció primària. A més, també s’atenen consultes via telefònica. 

Des de principis de gener s’ha atès dues persones per cures pal·liatives, amb hospitalització domiciliària. 

 

pal·liatives
hospital
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic