Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà i la xef de Grupetta, Alba Delgado durant la presentació de la 14a edició de les jornades gastronòmiques de cuina de tardor.
El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà i la xef de Grupetta, Alba Delgado durant la presentació de la 14a edició de les jornades gastronòmiques de cuina de tardor.

19 restaurants participaran a la 14a edició de les jornades gastronòmiques de cuina de tardor


Escrit per: 
Maria Martínez / Foto: Maria Martínez

El conseller de turisme, comerç i dinamització, Josep Maria Garrallà, ha presentat aquest matí la 14a edició de les jornades gastronòmiques de cuina de tardor de la Massana fogons que es podran gaudir del dia 1 al 31 d'octubre. 19 restaurats repartits per tota la parròquia oferiran plats individuals o menús tancats exquisits amb productes de temporada com els bolets o els moniatos. "És la primera vegada que participen tants restaurants en aquesta època", ha puntualitzat Garrallà. 

Segons Garrallà, la gran majoria de locals utilitzaran com a producte estrella d'aquesta temporada, el porc i el bacallà. Aquestes jornades van dirigides principalment al públic resident tot i que també s'espera poder donar a conèixer la gastronomia andorrana als visitants. A més, Garrallà ha comentat que el fet de celebrar aquestes jornades a la Massana és "positiu" perquè "la gent que baixi de la muntanya de fer descens o senderisme, en comptes de baixar al centre d'Andorra, acostumen a quedar-se a la parròquia de la Massana" per tant, esperen també tenir comensals turistes. Pel que fa al preu, rondarà entre els 17 i els 37 euros. "Al restaurant Grupetta hem apostat per fer dos plats individuals i un pastís amb productes de la tardor. Hem preparat un pastís de pastanaga, un moniato farcit gratinat de cran de vedella estofada i un pastís de pollastre i trompetes de la mort amb una salsa de formatge i ceps", ha explicat l'Alba Delgado, xef del restaurant Grupetta.

Com a novetats, en primer lloc, aquest any han optat per fer unes sortides guiades de quatre hores en grup de deu persones, els dissabtes al matí a partir del dia 9 d'octubre. Aquestes excursions per la muntanya serviran per gaudir i veure el canvi de color que proposa el bosc i la naturalesa, fer un tacte a nivell olfactiu per conèixer els olors que deixa la tardor i recuperar fruits i bolets que després serviran per produir alguns plats que es trobaran sobre la taula. En segon lloc, fan participar a tots els productors locals que siguin de formatge, xocolata o cervesa. I per  acabar s'ha instal·lat una botiga gastronòmica al centre de la Massana, al casc antic on es farà un tast de vins per conèixer amb quin acompanyament va bé cada vi.

 

Andorra
La Massana Fogons
Garrallà
Jornades gastronòmiques
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic