Diari digital d'Andorra Bondia
Una llarga cua de gent ha esperat avui per tenir una ració d’escudella.
Una llarga cua de gent ha esperat avui per tenir una ració d’escudella.
Veïns i visitants recollint la seva ració d’escudella.
Veïns i visitants recollint la seva ració d’escudella.

2.000 racions a Escaldes-Engordany, però sense plat commemoratiu


Escrit per: 
Redacció / Agències / Fotos: M.R. / Comú d'Encamp

L’escudella de Sant Antoni ha tornat avui a Escaldes-Engordany després de dos anys d’aturada per la Covid, i les ganes de tornar a menjar el plat tradicional s'han fet evidents, amb llargues cues de comensals. Al final, els Amics del Pont dels Escalls, encarregats de l’organització, han repartit entre 1.800 i 2.000 racions d’escudella. Entre els assistents, les autoritats comunals, amb la cònsol Rosa Gili al capdavant, així com el cap de Govern, Xavier Espot, o la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

La majoria dels assistents han destacat el bon temps de la jornada. “El clima ens està donant una finestra interessant i l’escudella segur que estarà boníssima”, ha comentat Gili, que ha assegurat que “és una bona notícia haver-la pogut recuperar i ens ho està demostrant la gent, que continua fidel a la crida”. La cua de gent s’ha estès fins a l’entrada de la plaça dels Dos Valires. Des de l’entitat organitzadora, Joan Anton Garcia s'ha mostrat orgullós de veure de nou la plaça plena. 

La celebració, però, ha estat marcada per la manca de plats commemoratius a causa d’un problema amb l’empresa encarregada del subministrament, que ha tancat i no ha estat possible trobar una alternativa a aquest imprevist.

La neu no espanta els comensals del Pas de la Casa

El Pas de la Casa ha celebrat avui la tradicional escudellada, que com a la resta del país ha recuperat el format tradicional. La neu i el fred no han espantat els veïns i visitants, que al migdia s'han apropat a les fogaines i han pogut gaudir d’alguna de les 700 racions que s'han acabat repartint. Com és tradicional, també s'ha donat pa i tortell als assistents. El dinar ha comptat amb la presència de les autoritats comunals i la cònsol, Laura Mas, ha destacat que és una “festa molt arrelada”.

Escudella
Sant Antoni
tradicions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte