Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del taller sobre les allaus celebrat el mes de gener gener.
Un moment del taller sobre les allaus celebrat el mes de gener gener.

235 alumnes participen en els tallers d’allaus a Arinsal i Arcalís


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Creu Roja Andorrana

Un total de 235 alumnes de 10 i 11 anys del sistema educatiu espanyol han participat enguany sobre el terreny en el projecte escolar de les allaus. Concretament, el 23 de gener, ho van fer 52 del col·legi Sant Ermengol al taller que va tenir lloc a les pistes d’Arinsal. El dia 30 de gener van ser 80 del col·legi María Moliner els qui s’hi van beneficiar a les pistes d’Arcalís. El 4 de febrer va ser el torn del col·legi Sagrada Família, amb l’assistència de 25 alumnes a Arinsal i, finalment, el passat dimarts, 78 alumnes del col·legi Janer van cloure l’experiència també a les pistes d’Arinsal.

El cap d’àrea de Logística, Prevenció, Socorrisme, Formació, Transport i Emergències de la Creu Roja Andorrana, Quim Fenoll, explica que el projecte de les allaus es va impulsar des del sistema andorrà “i ho feien professors amb els pisters socorristes de les estacions que hi participaven”. En canvi, aquest curs van sol·licitar el suport dels bombers, “que ja feien xerrades programades a les escoles sobre les allaus, però només a l’aula”. Fenoll comenta que entre els bombers i la Creu Roja “ens dividim els tallers i alumnes de manera que tots puguin practicar una mica cada acció”. Unes pràctiques que inclouen com funcionen els detectors de víctimes d’allau (DVA), com es fa el sondatge i palejat. També s’explica als alumnes què és el mantell nival i com s’ha de fer la interpretació del butlletí d’allaus.
Segons el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, aquest projecte s’emmarca dins la programació Els riscos naturals de medi andorrà de l’àrea de Formació Andorrana. Els objectius són sensibilitzar els alumnes sobre els riscos naturals d’Andorra, conscienciar-los del protocol que s’ha de seguir en cas de ser víctima o testimoni d’una allau i conèixer els diferents tipus d’allaus.
La Creu Roja Andorrana també imparteix el mòdul de Primers auxilis per a infants de 10 i 11 anys. Per la seva banda, els bombers donen els mòduls de reciclatge en primers auxilis, d’autoprotecció, d’interpretació del butlletí meteorològic i de perill d’allaus i de primeres actuacions en incendis a alumnes de 13 i 14 anys. Finalment, el Centre d’estudis de la neu i la muntanya anima els tallers de primers auxilis,  pla de riscos i riscos naturals d’Andorra als de 15 i 16 anys. 

alumnes
participen
tallers
allaus
Arinsal
arcalís
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic