Diari digital d'Andorra Bondia

310 usuaris en un mes i mig a la nova deixalleria d’Escaldes


Escrit per: 
M. F. / Foto: C. E-E

La nova deixalleria d’Escaldes-Engordany, que es troba situada a la zona industrial del pont de la Tosca, ha rebut, des de la seva posada en marxa, el 16 de novembre passat, i fins al 3 de gener, un total de 310 usuaris, la qual cosa significa una mitjana de vuit usuaris per dia.

Aquestes xifres són similars a les que es registraven a l’antiga instal·lació mediambiental, que es trobava a l’avinguda del Pessebre, ja que l’afluència oscil·lava, segons els mesos, entre els 150 o els 200 usuaris per mes i aquest volum és el que més o menys s’ha anat registrant en el mes i mig de funcionament d’aquesta nova deixalleria.
La cessió de terrenys a la zona on ara es troba la deixalleria va permetre que la corporació comunal d’Escaldes-Engordany pogués disposar en aquesta zona del pont de la Tosca d’una nau industrial que va habilitar i que va permetre tancar l’antiga instal·lació que es trobava a l’avinguda del Pessebre. Aquesta nau industrial va ser habilitada en dues plantes, la baixa, on estan ubicats la zona de triatge, el local de matèries perilloses, el taller, el despatx i els serveis, i la planta superior, que està destinada al magatzem dels contenidors i a la zona de vestidors i dutxes.
I si bé el volum d’usuaris que ja ha rebut la nova instal·lació és important, caldrà esperar a veure quina és l’evolució, especialment en aquest mes de gener, ja que les estadístiques dels anys 2009, 2010 i 2011 evidencien que el mes de gener ha estat el que ha registrat una activitat més elevada. A més a més, el mes de gener del 2011 va registrar una xifra rècord, ja que en cap dels anys precedents s’havien superat els 200 usuaris per mes i, en canvi, el 2011 aquesta xifra es va superar no només al gener sinó també al febrer, l’abril i el maig.
L’antiga instal·lació va ser enderrocada i en l’espai que ocupava s’hi ha construït un aparcament.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic