Diari digital d'Andorra Bondia

5.260 quilos de medicaments recuperats el primer any


Escrit per: 
Redacció


La recollida de medicaments que es porta a terme a les farmàcies va concloure l’any passat amb 5.260 quilograms recuperats, una xifra positiva si es té en compte que es tracta d’una iniciativa molt recent.

De fet, cal recordar que a finals de l’any 2008 es va signar un conveni de col·laboració entre Banc Internacional Banca Mora (BIBM), Ecotècnic i el Col·legi de Farmacèutics per instal·lar contenidors a les diferents farmàcies amb l’objectiu de facilitar la recollida d’aquests residus a l’origen. En aquest conveni també es va incloure la recuperació de radiografies, que es fa de manera separada.
Prop de seixanta farmàcies prenen part en aquesta segregació de residus. La posterior recollida als diferents punts i el transport va a càrrec dels treballadors de l’Agència de Treball amb el suport de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, Agentas.
Per dur a terme la campanya, es va instal·lar als diferents establiments farmacèutics contenidors de seixanta litres, i cal assenyalar que la primera recollida va començar el desembre del 2008.

el procediment
Els responsables duen a terme, al llarg de l’any, diferents recollides i els residus dels contenidors es porten a Ecotècnic, on se separa les radiografies dels medicaments caducats. Les radiografies són exportades directament per l’empresa especialitzada i els medicaments són objecte d’una selecció per separar el paper-cartró del medicament pròpiament dit. D’aquesta manera, durant l’any passat es va recuperar 5.260 quilograms de medicaments, que van ser portats a la deixalleria industrial del Centre de Tractament de Residus per ser tractats.
En aquest sentit, cal assenyalar que el mes de desembre passat va ser quan més material es va recuperar, ja que la quantitat va arribar a 1.320 quilograms, i al mes d’octubre també es va superar la tona de medicaments.
La resta de recollides corresponents als mesos de gener, abril, maig i setembre no van arribar a la tona, tot i que les quantitats del setembre (960 quilos) i del gener (840) s’hi van apropar força.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte