Diari digital d'Andorra Bondia

861 peticions d’ajuda al lloguer, un 20% menys que al 2009


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha informat dimarts que finalment han estat 861 els expedients formalitzats per a la demanda d’una ajuda per al lloguer d’habitatge, la qual cosa representa un 20 % menys que en la darrera convocatòria. Una dada a destacar és que el 60 % de les demandes s’han rebut durant l’última setmana de termini, és a dir, durant la setmana passada.

Des de l’executiu recorden que la convocatòria d’ajuts a l’habitatge de lloguer ha incorporat nous requisits “destinats a millorar l’equitat i l’eficiència d’aquests ajuts” com ara un import de lloguer màxim, un màxim d’estalvis i el càlcul de l’ajut parcial.
Malgrat la davallada en el volum de sol·licituds, des del Govern destaquen que s’han distribuït 1.645 dossiers, un 16 % més que en la convocatòria de l’any passat. En aquest sentit destaquen que la diferència entre els dossiers lliurats i els que finalment s’han lliurat a Tràmits pot estar justificada pel fet que davant la introducció dels nous requisits (lloguer màxim i estalvis màxims), les persones que no els compleixen ja s’han abstingut de presentar-la. Malgrat aquesta primera impressió, destaquen que caldrà veure el percentatge d’expedients resolts favorablement per poder valorar més acuradament aquestes dades.
Dels 861 expedients presentats, el 64 % els ha rebut el Servei de Tràmits del Govern i la resta, és a dir un 36 %, els serveis de tràmits dels comuns. Una dada a destacar és que durant les dues darreres setmanes van entrar la majoria dels expedients: un 80 %. Tal com ja s’ha destacat,  l’última setmana va enregistrar un gran volum d’entrada d’expedients, un 60 % del total. En concret, els dos últims dies van concentrar el 37 % del total.

partida d’1,2 milions
L’import pressupostari que des del Govern es destina per a aquestes ajudes és d’1.226.881,79 euros. Des de l’executiu reiteren que també s’ha reservat l’import de 18.683,48 euros, que correspon a l’1,5% del pressupost total, per a aquelles sol·licituds que es puguin presentar fora de termini ja que és previst que, un cop finalitzat el termini de presentació de les sol·licituds, les persones puguin presentar una demanda si sobrevé un canvi en la situació familiar tal com està previst a l’article 15 del Reglament.

peticions d’informació
Durant el període en el qual ha estat oberta la convocatòria, el departament d’Habitatge ha rebut 675 peticions d’informació, 574 de les quals, és a dir el 85 %, han estat relacionades amb la convocatòria d’ajuts. El nombre mitjà de consultes s’eleva a 30 diàries, 25 de les quals corresponen a la convocatòria en curs.
Un cop finalitzat el termini per a la presentació de demandes, ara s’inicia una fase de revisió de cadascun dels expedients, que es preveu que finalitzi a finals d’octubre, just abans del primer pagament, que de fet  s’hauria de dur a terme durant el mes de novembre

Número de vots: 7
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic